Simona Ionescu / Redactor Șef

Renumitul chef Adi Hădean, mari probleme din cauza pepenilor contaminați. Testul de laborator a dat un rezultat năucitor

Renumitul chef Adi Hădean, mari probleme din cauza pepenilor contaminați. Testul de laborator a dat un rezultat năucitor
O lună întreagă cunoscutul chef Adi Hădean a suferit de probleme digestive cauzate de consumul de pepeni contaminați cu nitriți. După ce a scăpat de boală, a fost curios să afle și rezultatul testării pepenilor românești pe care îi cumpără din piață.

Bucătarul Adi Hădean a postat și un mesaj pe contul de socializare în care le-a spus românilor prin ce situație deloc simplă a trecut din cauza consumului de pepeni contaminați.

Nimic nu pare să răcorească organismul mai bine pe vreme de caniculă ca o felie rece de pepene. Atenție sporită de unde îi achiziționați! Bucătarul Adi Hădean a trecut prin 30 de zile de chin din cauza problemelor digestive cauzate de pepeni contaminați cu nitrați.

Adi Hădean a avertizat pe rețelele de socializare

După ce a suferit timp de 30 de zile, Adi Hădean a tras un semnal de alarmă pe rețelele de socializare. Bucătarul a precizat că mare parte din pepeni sunt contaminați cu nitrați și veți putea avea sănătatea dată peste cap. Acesta spune că a simptomele pe care le-a avut au început să dispară după ce a scos pepenele din dietă.

„Am fost afectat digestiv mai bine de o lună de zile”

Adi Hădean, probleme digestive din cauza pepenilor. Sursă foto: facebook

„Plecând de la impresia că anul ăsta pepenii românești s-au dus dracului (Doamne iartă-mă), impresie solidificată de faptul că am fost afectat digestiv mai bine de o lună de zile. Și nu ușor, afectare care a încetat la o săptămână după ce am scos lubenița din meniu, am început să mă uit în stânga și-n dreapta.

Pepeni românești cu 30 de ori mai mulți nitrați „decât e maxim admis legal”

Să văz dacă-s singurul în situația asta. Ba mai mult, un prieten cu mijloace (adică are laborator de testare) mi-a comunicat că-n pepenii românești testați de el a găsit de 30 de ori mai mulți nitrați decât e maxim admis legal”, a spus Adi Hădean pe Facebook.

Dată fiind situația, bucătarul consideră că fiecare piață ar trebui să aibă un laborator de testare și astfel oamenii nu s-ar mai îmbolnăvi. Nitrații ajung în pepeni din cauza îngrășămintelor chimice pe care agricultorii le folosesc pentru a le forța creșterea. De aceea, nu este recomandat consumul pepenilor în afara sezonului.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre