Simona Ionescu / Redactor Șef

Rică Răducanu, legenda Rapidului: ”La două ore trebuie să merg la baie”

Rică Răducanu, legenda Rapidului: ”La două ore trebuie să merg la baie”
Rică Răducanu este o legendă a fotbalului românesc. Un personaj spumos, mereu pus pe glume. În curând va împlini 75 de ani și are tot mai puține motive să râdă. ”La două ore trebuie să merg la baie”. A avut Covid-19.

Rică Răducanu este o legendă a Rapidului după ce a jucat 10 sezoane pentru giuleşteni şi a cucerit titlul de poveste din 1967 şi două Cupe ale României. Fanii îi spun Tamango. Este un personaj mereu pus pe glume, cu un râs molipsitor. În ianuarie a fost internat în spital, infectat cu virusul care face ravagii pe toată planeta. Încă nu s-a refăcut.

Rică Răducanu este o legendă a Rapidului după ce a jucat 10 sezoane pentru giuleşteni

Rică Răducanu: ”La două ore trebuie să merg la baie”

Rică Răducanu este unul dintre cei mai buni portari de fotbal de la noi. Este iubit și de cei care nu sunt rapidiști pentru că este foarte simpatic și vesel. De 67 de ori a fost portarul echipei naționale de fotbal.

A fost în poarta naționalei României la turneul final al Campionatului Mondial din Mexic 1970, unde a jucat împotriva Braziliei, viitoarea campioană mondială. Doi ani mai târziu s-a calificat cu echipa națională în sferturile de finală ale Campionatului European.

Pe 10 mai, va împlini 75 de ani. Anul trecut, de ziua lui, a petrecut în curtea casei, din pricina pandemiei. S-a păzit de virus, dar tot a fost infectat. În ianuarie, a fost internat în spital în stare destul de gravă, iar soția sa Anișoara a stat o lună în spital, tot din cauza COVID-19.

Marele sportiv și-a făcut apariția în emisiunea La Măruță, de la Pro TV și a povestit cum s-a luptat cu virusul Covid.

„Am dărâmat și Covidul. Eu nu prea am mai avut mare lucru, simptome, m-au ținut ei acolo la spital. Acum nu mai am nici poftă de mâncare. Acum vreau ciorbe, nu mai suport fripturi. Eu stau și mă omoară gândurile.

Când te gândești la astea, te dor toate. Cât a stat soția în spital, am stat singur. A fost beleaua după lume. Mă gândeam numai la nenorociri, mă gândeam la moarte, nu putem să dorm. Nu am avut nici un simptom. Sper să terminăm odată, să scăpăm, să văd oamenii fericiți”, a povestit Tamango la Pro TV.

Rică Răducanu a fost în poarta naționalei României la turneul final al Campionatului Mondial din Mexic 1970

Rică Răducanu: „Soția a stat o lună a stat în spital”

Prolemele de sănătate au continuat pentru Rică Răducanu și după ce a ieșit din spital.

„Mi-a pus și un stent acum la inimă. A zis doctorul că trebuie schimbat stentul, că s-a înfundat. La rinichi sunt cel mai rău. Nu dorm noaptea, la două ore trebuie să merg la baie.

Am fost și la doctorul care m-a operat la rinichi. Fac niște terapii noi. E urât”, a mai spus Rică Răducanu. Tamango este acum ingrijorat pentru sănătatea soției sale, care a avut o formă mult mai gravă de Covid.

„Nu prea e bine. O lună a stat în spital, a prăpădit-o la plămâni virusul ăsta. I-am luat aparat de oxigen acasă. E și cu alte probleme. E rea boala asta. Dar e mai tare psihic decât mine”, a mai declarat Rică Răducanu.


Rică Răducanu, internat din nou. Are nevoie de îngrijire medicală de specialitate

Rică Răducanu, portarul cu inima mai mare ca mingea de fotbal

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre