Simona Ionescu / Redactor Șef

Riki, japonezul de la malul mării, punctaj maxim la Chefi la cuțite

Riki, japonezul de la malul mării, punctaj maxim la Chefi la cuțite
Gata! A început războiul la Chefi la cuțite! Cătălin Scărlătescu a câștigat prima confruntare și a început prima ”luptă”. A plecat primul concurent, iar simpaticul Riki a avut punctaj maxim.

Au fost emoții uriașe în prima confruntare dintre echipele chefilor Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu. Concurenții au mărturisit că li s-au înmuiat picioarele și că inima parcă vrea să le iasă din piept. Usturoiul a adus primele mari surprize.

Chefi la cuțite, prima confruntare

Chefi la cuțite, un spectacol pentru pasionații de bucătărie, dar nu numai. Chefii și-au ales în echipe adevărate personaje: actori, muzicieni, bucătari, gospodine, de pe toate continentele. Toți sunt foarte simpatici, inclusiv cei ”serioși”.

În acest sezon, fiecare chef are câte 8 concurenți în echipă. În timp ce chef Sorin Bontea are tunicile de culoare verde, cu simbolul furculiței, chef Florin Dumitrescu are tunici de culoare albastră, cu simbolul cuțitului, și chef Cătălin Scărlătescu are tunici cu simbolul unei ”linguri de aur”.

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au declarat de la început că vor război, ”pe viață și pe moarte”. Toți își doresc să câștige, dar Cătălin Scărlătescu și-a salvat întreaga echipă după prima ”bătălie”. Au intrat la duel echipele lui Florin Dumitrescu și Sorin Bontea.

Prima confruntare a început cu o surpriză, Gina Pistol și-a luat ”la revedere” de la concurenți și chefi și chiar a plâns de fericire când a spus că va deveni mămică. În locul ei a venit Irina Fodor.

Riki, japonezul de la malul mării, punctaj maxim la Chefi la cuțite

Prima degustare i-a surpins pe chefi. Au avut de jurizat farfurii foarte gustoase și arătoase. Tema a fost usturoiul. Chiar dacă concurenții au fost derutați și s-au gândit îndelung ce să prepare, rezultatele au fost spectaculoase. ”Este foarte mișto”, a spus Florin Dumitrescu.

Prima farfurie a fost cea a lui Francisco Garcia Lopez, care nu prea i-a impresionat pe jurați. Surpriza cea mare a venit la al doilea cloș, cel pregătit de Rikito Watanabe. Tânărul a fost lăudat din plin de cei trei jurați, care și-au dat seama imediat despre ce concurent este vorba. O altă mâncare plină de gust a fost cea a Elenei Matei, care a mizat pe o supă cremă de usturoi cu bacon.

Celebrii bucătari s-au jucat cu nervii concurenților. Pe Riki l-au lăsat mai spre sfârșit, ceea ce l-a adus în prag de infact pe simpaticul japonez. După ce au anunțat note de la 14, la 9, i-au strigat numele. A fost un adevărat spectacol. Tânărul bucătar japonez a făcut plecăciuni, a mulțumit și a început să plângă de fericire. Spunea mai devreme că este pregătit să plece și, când colo, a primit punctaj maxim, 15 puncte.

Radu Micu este primul concurent eliminat de la Chefi la cuțite și, deși și-ar fi dorit să rămână mai mult în competiție, faptul că a ajuns în echipe l-a bucurat extrem de mult. Florin Dumitrescu a rămas cu 7 concurenți în echipă.

Rikito Watanabe, are 26 de ani, este japonez de origine, dar locuieşte în România

Cine este Riki

Rikito Watanabe, are 26 de ani, este japonez de origine, dar locuieşte în România, la malul mării. Tânărul deţine un restaurant asiatic în Constanţa.

Riki s-a prezentat în preselecţii cu un preparat făcut după o reţetă chinezească de „mouth watering chicken”, pe care concurentul a numit-o în română „pui salivă”.


Antena 1 a decis cine o va înlocui pe Gina Pistol în emisiunea Chefi la cuțite

Cine este concurentul cu părul verde de la Chefi la cuțite

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre