Un cetățean român a fost reținut împreună cu alți trei traficanți de droguri în urma unei operațiuni internaționale antidrog care a dus la capturarea unei cantități uriașe de cocaină. Intervenția a avut loc în Oceanul Atlantic. Potrivit autorităților internaționale, aceasta este considerată un mare succes în lupta împotriva drogurilor.
Conform Radio România Actualități, capturarea a peste 4 tone de cocaină, și a celor patru traficanți, a fost posibilă datorită coordonării departamentelor antidrog din mai multe țări, printre care inclusiv Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. Informațiile anchetatorilor indicau o activitate suspectă intensă în apele Atlanticului de Sud. Conform sursei citate, o aeronavă spaniolă a fost trimisă să survoleze zona, pentru a vedea ce se întâmplă, ocazie cu care a fost descoperită ambarcațiunea traficanților. În urmărirea ei au pornit forțele navale iberice.
Un român și un moldovean prinși cu 4 tone de cocaină
Luați prin surprindere și înconjurați, traficanții s-au predat. Este vorba despre un român, un cetățean moldovean, un marocan și un spaniol. Anchetatorii au stabilit că aceștia făceau parte dintr-o rețea internațională complexă care aducea droguri din America de Sud spre Insulele Canare. Rolul celor patru era cel de cărăuși. Mai precis, ei trebuiau să colecteze pachetele cu droguri plasate strategic în mijlocul oceanului. Odată recuperată, cocaina ar fi fost transportată în Spania, de unde urma să fie distribuită în toată Europa.
Sursa citată mai arată că acțiunea internațională în zonă nu s-a încheiat. Captura de azi este doar o parte din misiune. În continuare se caută depistarea altor bărci cu traficanți care erau și ei implicați. Potrivit echipelor antidrog, un astfel de transport este susținut și de alte bărci, care au rolul să alimenteze cu combustibil barca încărcată cu drogurile recuperate din apă.
În urmă cu câteva zile, doi polițiști antidrog au fost uciși în confruntările cu traficanții. Ei urmăreau o barcă similară cu cea prinsă joi. Românul și ceilalți trei traficanți riscă acum pedepse cuprinse între 5 și 15 ani de închisoare.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook