Simona Ionescu / Redactor Șef

Ofertă senzațională pentru români. Mai multe lanțuri de magazine oferă ulei gratis. Iată ce aveți de făcut

Ofertă senzațională pentru români. Mai multe lanțuri de magazine oferă ulei gratis. Iată ce aveți de făcut
Câți dintre români știu că există mai multe lanțuri de magazine care oferă ulei gratis? Mult prea puțini, de aceea aceste informații vă vor de mare ajutor.

În condițiile în care totul se scumpește de la o zi la alta, vestea că se poate primi ulei gratis de la mai multe lanțuri de magazine, e o binefacere pentru orice român.

Acest lucru, spun specialiștii, nu doar că vă lasă mai mulți bani în portofel, dar este și de mare ajutor pentru natură. Tot ce aveți de făcut este să duceți ulei uzat și veți primi, în schimb, ulei proaspăt. Pentru ca românii să știe ce au de făcut, un ONG s-a ocupat cu realizarea unei hărți cu cele 127 de centre de colectare a uleiului folosit.

„România are potențial foarte mare de colectare a uleiului uzat, noi folosim foarte mult ulei în gospodărie”

„Nu se colectează mai deloc, sunt câțiva oameni pasionați de ecologie și aceia fac efortul personal, sunt un expert pentru copiii lor, pentru familie lor. Ar fi mult mai simplu dacă ar exista infrastructură de genul ăsta. România are potențial foarte mare de colectare a uleiului uzat, noi folosim foarte mult ulei în gospodărie, facem cartofi prăjiți”, a declarat Tea Vasilescu, reprezentant hartareciclarii.ro, pentru ProTV.

Dați ulei uzat, primiți ulei proaspăt!

„Clientul poate să-l aducă la magazine și la schimb primește un ulei nou”

De la centrul de coletare, uleiul va fi dus spre alt centru unde se va face o pre-procesare, apoi ajunge la un operator industrial, care îl transformă în biocombustibil. Potrivit specialiștilor, dintr-un singur litru de ulei se pot realiza 900 ml de biocombustibil.

„Din păcate, interesul e doar în zona privată și am văzut că de la an al an au apărut diverse servicii. Și alte lanțuri de retail au recurs la același mod de a colecta uleiul uzat. Clientul poate să-l aducă la magazine și la schimb primește un ulei nou.

De la an la an, cifrele aproape s-au dublat, dacă în primul an, atunci când am lansat campania, am avut în jur de 160.000 litri colectați de la populație, în 2021 avem deja vreo 260.000 l colectați până acum”, a mărturisit Felician Cardos, manager Enviromet lanț de magazine, potrivit RTV.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre