Dacă expiră contractul, atunci banii rămân blocați și voucherele de vacanță nu vă mai sunt de nici un folos. În plus, trebuie să rețineți că voucherele de vacanță se pot folosi doar în unitățile HoReCa.
Trebuie verificată lista de parteneri a emitentului tichetelor de vacanță
Dacă vă numărați printre norocoșii care au primit vouchere de vacanță, trebuie să le folosiți în timp util pentru a putea beneficia de nopți de cazare la unitățile care acceptă acest tip de plată, respectiv hoteluri, pensiuni și alte unități de cazare. În plus, e foarte important să verificați lista de parteneri a emitentului tichetelor de vacanță pentru a fi convinși că puteți plăti folosindu-vă de acestea.
Cât sunt valabile voucherele de vacanță
Potrivit Ministerului Turismului, voucherele de vacanță sunt valabile un an de la data emiterii. Cine le primește este impozitat cu 10% din suma oferită, adică va plăti o taxă de 145 de lei. Tichetele de vacanță sunt disponibile în cupoane de 50 lei și respectiv 100 de lei și au o valoare de 1450 de lei.
Acestea se folosesc doar de titular pe baza unui act de identitate și nu pot fi transferate. Orice agenție de turism care acceptă cupoane furnizate unei alte persoane va primi o amendă în valoare de 13.300 de lei.
„Angajatorul stabilește când acordă voucherele de vacanță, de comun acord cu organizațiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanții salariaților”
„Instituțiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, și la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare.
Inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2026, vouchere de vacanță în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat. În limita resurselor bugetare, angajatorul stabilește când acordă voucherele de vacanță, de comun acord cu organizațiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanții salariaților, după caz”, mai arată Ministerul Transporturilor, potrivit Antena3.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook