Simona Ionescu / Redactor Șef

Ruga unui polițist pentru a prinde pe șosea vitezomanii „cocalari și piloși”. Omul e dotat

Ruga unui polițist pentru a prinde pe șosea vitezomanii „cocalari și piloși”. Omul e dotat
Un agent de la IPJ Timiș, poliția rutieră, este hotărât să stârpească de pe șosele cât mai muți șoferi inconștienți, care circulă cu viteză punându-i pe alții în pericol. El a lansat o rugă către Dumnezeu, care speră să-l ajute.

Polițistul Valer Kovacs afirmă că scopul său este prevenirea, nu amendarea cu orice preț, dar îi va vâna cu radarul său pe autostrada dinspre Nădlac, iar pe cei găsiți că nu respectă viteza legală îi va transforma în pietoni.

Iată mesajul postat pe pagina lui de Facebook de agentul șef Valer Kovacs, vicepreședintele regional al Sindicatului Național al Polițiștilor din Romania DECUS:

“Viata are intotdeauna prioritate! Da-mi Doamne puterea necesara sa pot “transforma” din soferi, in biciclisti si pietoni, pe toti cocalarii si pilosii, indiferent de statutul detinut in aceasta societate, pe care “zboara” pe aceasta autostrada cu viteze astronomice de peste 200 km/h, pe toti “soferii de raliu” inconstienti, care pun in pericol viata celorlalti participanti la trafic ce conduc regulamentar.

Scopul meu, nu este sa dau amenzi fara numar. Scopul meu este sa salvez cat mai multe vieti omenesti de inconstientii care pun in pericol siguranta traficului rutier. Intersecteaza-i, Doamne, cu acest radar minunat si ii voi “transforma” imediat in pietoni”.

Nu știm ce minuni a făcut ruga agentului Kovacs, aflat in misiune cu radarul pe autostrada A1 în vestul țării, dacă a prins cocalari și piloși care circulau cu viteze de peste 150 km/h, dar intenția este originală și sigur a fost pusă în practică după cum știm că este polițistul Valer Kovacs.

Cine este polițistul care și-a făcut publică ruga

În data de 13 mai a.c, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş a emis actul administrativ prin care s-a dispus destituirea din poliţie a agentului șef Valer Kovacs, ca urmare a încălcării prevederilor Statutului Poliţistului şi Codului de  Etică şi Deontologie.

Câteva zile mai târziu, după ce a făcut o anchetă internă, Inspectoratul General al Poliţiei Române a decis să îl repună în funcţie pe agentul de poliţie destituit de conducerea IPJ Timiş, care invocase mai multe abateri, ultima dintre acestea fiind că a intrat cu arma personală în sediul Inspectoratului.

Demiterea lui Valer Kovacs a venit atunci după ce agentul a atras atenţia asupra normei de amenzi a poliţiştilor din perioada stării de urgenţă.

 

Novak, numărul 1 mondial, descalificat din US Open. Prima reacție

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre