Simona Ionescu / Redactor Șef

Rugăciunea care face minuni dacă e citită toată perioada postului Paștelui

Rugăciunea care face minuni dacă e citită toată perioada postului Paștelui
Postul Paștelui, cel mai lung și mai riguros dintre cele toate posturile a început pe data de 18 martie și durează până pe 4 mai. Pe 5 mai creștinii sărbătoresc Învierea Domnului. Iată ce tradiții și obiceiuri se respectă! Și mai ales ce rugăciune trebuie spusă!

În Postul Paștelui nu se fac nunți și botezuri, considerând că aceste evenimente nu se potrivesc cu perioadă de rugăciune și ar încălca sfințenia acestei zile. Iată ce obiceiuri și tradiții se vor respecta.

Doar două zile de dezlegare la pește în tot Postul Paștelui

Credincioșii care vor să respecte așa cum se cuvine Postul Paștelui vor avea dezlegare la pește doar de două ori în această perioadă. E vorba de Buna Vestire, pe 25 martie și de Florii, sărbătoare care va fi pe 28 aprilie. În restul perioadei, se consumă doar alimente de post. În Postul Paștelui nu se bea și nu se fumează, nu se dansează și nu se cântă.

Cea mai importantă rămâne Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor. În Vinerea Neagră se ține post negru pentru iertarea păcatelor și împlinirea dorințelor. De asemenea, se fac rugăciuni pentru binele și ocrotirea casei, dar și pentru sănătatea trupului și a sufletului persoanelor care locuiesc în ea.

Rugăciune făcătoare de minuni

Există și o rugăciune făcătoarea de minuni pe care o pot rosti toți credincioșii care au nevoie de ajutor pentru rezolvarea problemelor.

În Postul Paștelui nu se fac nunți și botezuri

„Dumnezeul nostru, nădejdea tuturor marginilor pământului și a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai înainte ai întocmit, prin Legea Ta cea Veche și Nouă, aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum, pe Tine Te lăudăm și Ție ne rugăm.

Întărește-ne cu puterea Ta, ca să ne nevoim întru ele cu sârguință, spre mărirea numelui Tău celui sfânt și spre iertarea păcatelor noastre, spre omorârea patimilor și biruință asupra păcatului.

„Să ne ridicăm din faptele cele moarte și să petrecem cu bună plăcere înaintea Ta întru toate zilele vieții noastre”

Ca împreună cu Tine răstignindu-ne și îngropându-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte și să petrecem cu bună plăcere înaintea Ta întru toate zilele vieții noastre. Că Ție se cuvine a ne milui și a ne mântui pe noi, Hristoase, Dumnezeule, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte, și Preasfântului și bunului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre