De data asta, aveți la dispoziție două rețete fantastice, ghiveciul sicilian și cel franțuzesc, care se prepară foarte repede și veți fi apreciați. Iată și câteva trucuri pe care nu le știați.
Ingrediente pentru ghiveciul sicilian
Pentru un ghiveci sicilian ca la carte, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg vinete, 500 g tulpini de țelină, 300 g roșii, 300 g ceapă, 230 g măsline, 170 g capere, scurse bine, 5 linguri cu semințe de pin, 80 ml oțet, 2 linguri cu zahăr, 240 ml sos de roșii (opțional), frunze de busuioc proaspăt, pentru decorat (opțional), sare după gust.
Mod de preparare
Puneți cozile de țelină în apă puțin sărată, lăsați câteva minute, apoi tocați și sotați în puțin ulei. Puneți roșiile câteva minute în apă clocotită, apoi îndepărtați coaja și tocați. Ceapa se va căli timp de cinci minute, iar peste aceasta se vor adăuga roșiile, semințele de pin și caperele. Se lasă pe foc timp de 15-20 de minute.
Vinetele se vor căli în alt vas. Când sunt gata, turnați roșiile peste vinete și adăugați țelina și sucul de roșii, apoi oțetul și zahărul. Când oțetul se evaporă, se dă vasul jos de pe foc și se lasă puțin la răcit. Se servește cu busuioc deasupra și pâine prăjită.
Ghiveci franțuzesc
Pentru a pregăti ghiveci franțuzesc, aveți nevoie de 2 vinete mai mici, 1-2 dovlecei, 3-4 roșii, micute, 1-2 ardei grași, 1 ceapă mai mare, sare, suc de roșii, 2-3 căței de usturoi, 1-2 lingurițe cu amestec de ierburi de Provence, 1-2 linguri cu ulei de măsline.
Mod de preparare
Tăiați legumele fâșii, de aceeași grosime. Puneți pe vinete o linguriță cu sare și aceeași cantitate peste dovlecei, apoi amestecați bine. Presărați puțină sare și peste ceapă și lăsați aproximativ o jumătate de oră, pentru a se înmuia. În sucul de roșii adăugați sare, usturoi, puțin cimbru, oregano, piper și câteva frunze de busuioc.
Amestecați și puneți în tava de cuptor. Așezați legumele în straturi până când se termină. Deasupra adăugați ierburile de Provence și o lingură cu ulei de măsline. Puneți la cuptor pentru aproximativ 45 de minute la o temperatură de 220 de grade Celsius. Legumele se vor scoate din cuptor când sunt foart bine pătrunse.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook