Simona Ionescu / Redactor Șef

Rugăciunea de luni este una dintre cele mai puternice din câte există. Se rostește în primele minute în care v-ați trezit

Rugăciunea de luni este una dintre cele mai puternice din câte există. Se rostește în primele minute în care v-ați trezit
Azi începe postul pentru Sfinții Petru și Pavel. Dumnezeu nu ne lasă niciodată la greu când vă rugați cu multă credință și sufletul curat. Iată ce trebuie să spuneți în fiecare dimineață de luni.

Printre cele mai puternice rugăciuni care vă ajută să vă împliniți dorințele se numără și cea de luni. Se spune imediat ce v-ați trezit sau, dacă nu puteți, în drum spre serviciu. Odată ce veți începe să o rostiți veți simți cât de mare este puterea lui Dumnezeu.

E important ca atunci când o spuneți să aveți sufletul curat și atunci efectul este cel dorit, vă ajută să fiți liniștiți și să aveți spor în toate. Ar fi bine să țineți post în ziua de luni, iar cine poate chiar post negru. Rugăciunea de luni se citește timp de șase săptămâni.

„Iartă-mi păcatele cele de voie și fără de voie”

”Doamne Iisuse Hristoase, cu adâncă umilinţă recunosc şi mărturisesc, că în toată ziua păcătuiesc contra iubirii Tale Dumnezeieşti. Deci, astăzi, că este luni şi începutul săptămânii, mă rog cu umilinţă îndurării Tale celei mari: iartă-mi păcatele cele de voie şi fără de voie, şi-mi ajută să pun început bun şi să port mai multă grijă de sufletul meu, pentru care ai răbdat atâtea dureri la Sfânta Ta Răstignire!

Rugăciunea de luni vă scapă de probleme

„Să fie voia Ta cu mine, după bună plăcerea Ta”

O, Doamne, astăzi Îîţi dau sufletul şi trupul meu şi voinţa mea, rugându-Te să fie voia Ta cu mine, după bună plăcerea Ta. Pedepseşte-mă, Doamne, după îndurarea Ta, în această lume, iar nu în cealaltă viaţă. Şi iartă pe cei vii şi pe cei răposaţi, pentru rugăciunile Sfintei Tale Biserici, şi pe toți ne învredniceşte de mărirea Ta în Rai.

„Scutiţi-mă de vrăjmaşii cei văzuţi şi nevăzuţi, ca să nu mai păcătuiesc de acum înaintea Dumnezeului meu”

La aceasta pun mijlocitori pe Sfinţii Tăi Îngeri, către care zic: O, cereştilor ajutători şi păzitori ai oamenilor, vouă mă închin şi vă mulţumesc pentru ajutorul şi conducerea ce ne-o daţi în toate zilele nouă, nevrednicilor şi păcătoşilor. Scutiţi-mă de vrăjmaşii cei văzuţi şi nevăzuţi, ca să nu mai păcătuiesc de acum înaintea Dumnezeului meu!

Învredniciţi-mă să vă văd la moartea mea, stând în jurul meu şi să duceţi sufletul meu în cer, ca să se închine măririi Feţei lui Dumnezeu, iar vouă să vă mulţumesc acolo, pentru purtarea de grijă ce aţi avut pentru mine şi binele vostru să-l spun cu glas neîncetat în veci. Amin.”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre