Simona Ionescu / Redactor Șef

Rusaliile, 12 și 13 iunie 2022. Ce nu aveți voie să faceți în aceste zile. Este mare păcat

Rusaliile, 12 și 13 iunie 2022. Ce nu aveți voie să faceți în aceste zile. Este mare păcat
Potrivit tradiției, sărbătoarea Rusaliilor sau Pogorârea Sfântului Duh are loc la 10 zile de la Înălţarea Domnului şi la 50 de zile de la Învierea Domnului.

Sărbătoarea Rusaliilor este considerată cea mai veche sărbătoare creștină, datând de pe vremea Apostolilor. Ce tradiții trebuie respectate în această zi.

Rusaliile, 12 și 13 iunie 2022. Ce nu aveți voie să faceți în aceste zile. Este mare păcat

Una dintre cele mai importante sărbători ale creștinilor, Rusaliile, are loc anul acesta pe 12 și 13 iunie. Potrivit tradiției, în prima zi credincioșii vor merge la biserică unde vor participa la Sfânta Liturghie. Ei vor trebui să ducă la sfințit frunze de nuc, pe care apoi le vor lua acasă și le vor așeza la icoane. Se spune că cine nu respectă sărbătoarea va avea de-a face cu Ielele, despre care se știe că sunt răzbunătoare. De aceea, nimeni nu are voie să meargă la câmp, în caz contrat fiind pedepsit.

Nu mergeți lângă păduri sau fântâni

Tot tradiția spune că nimeni nu trebuie să stea pe lângă păduri sau fântâni, pentru că se pot întâlni cu spiritele rele. De asemenea, nu intrați în vie și nu mergeți în locuri pustii.

Pentru a crește frumoși și sănătoși, în ziua de Rusalii, mamele își vor spăla copiii pe picioare cu săpun de casă, apoi trebuie să împartă orez cu lapte și cireșe.

Sub nici o formă nici o persoană nu trebuie să se scalde de Rusalii, pentru că e pericol mare de înec. Atât de sărbătoarea Rusaliilor, cât și 9 săptămâni după, nu se mai culeg ierburi de leac. Din cele mai vechi timpuri se crede că sufletele morților se vor întoarce în lumea noastră în sâmbăta Rusaliilor, de aceea în această zi oamenii fac diverse ritualuri de îmbunare a spiritelor celor trecuți în neființă.

În plus, în zilele de Rusalii se spune că Sfântul Duh se pogoară pe pământ pentru a-i mântui pe cei credincioși. În cea de-a doua zi de Rusalii, preoții spun că nu avem voie să ne certă și să nu blestemăm, pentru că se vor întoarce toate împotriva noastră și vom avea parte doar de necazuri.

Sursă foto: kanal D

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre