Simona Ionescu / Redactor Șef

Rusia este în stare de şoc, un nou deces ridică mari semne de întrebare

Rusia este în stare de şoc, un nou deces ridică mari semne de întrebare
Autorităţile din Rusia au demarat o anchetă pentru a afla ce a cauzat moartea. Soția unui important om de afaceri a fost găsită fără suflare, în pat, cu un bilet straniu alături.

Andrei Seriukov, un afacerist rus din Sankt Petersburg, și-a găsit soția moartă lângă el, în pat. Dina Seriukova avea doar 35 de ani și era perfect sănătoasă. Cei doi se aflau la un hotel din Moscova când s-a întâmplat totul.

Mai mult, lângă trupul neînsuflețit al soției sale, Andrei Seriukov a găsit un bilet pe care scria „Nu am putut să te trezesc. Mulțumesc pentru aseară.”

Din primele informații furnizate de poliție, pe corpul Dinei Seriukova nu au fost găsite urme de violență. Bărbatul a fost testat și el, medicii stabilind că Andrei Seriukov avea în corp o mare cantitate de opiu, așă că l-au internat.

Lui Andrei Seriukov i-au fost șterse din memorie ultimele cinci zile

Autorităţile de la Moscova au demarat o anchetă pentru a afla cauza morții acelei femei. Andrei Seriukov a constatat, în fața anchetatorilor, că nu își poate aminti nimic din ultimele cinci zile din viața sa. Camerele de supraveghere ale hotelului l-au surprins pe Andrei Seriukov cum intră în camera de hotel cu soția sa și cu un bărbat necunoscut, care, cinci ore mai târziu, se vede, pe aceleași înregistrări, cum părăsește, singur, camera.

Oligarh rus a fost găsit mort în propria casă

Este de amintit că, luna trecută, Vladislav Rovneiko, om de afaceri din industria energetică și fost spion al Comitetului Securității Statului (KGB – Komitet Gosudarstvennoj Bezopasnosti) în perioada Războiului Rece, a fost găsit mort în casă. Aceasta a fost găsit inconștient în 22 februarie 2023, în jurul orei 23:00, în vila sa din cartierul de lux Odințovo.

Acesta era supranumit „bărbatul fără față”, iar moartea sa a fost ultima dintre decesele suspecte al oamenilor de afaceri din Rusia, decese care au avut loc de când a început războiul din Ucraina. Vladislav Rovneiko avea doar 59 de ani. „Nu există semne ale unei crime”, a transmis ziarul rusesc „Moskovski Komsomoleț”, fără a preciza cauza morții sale.

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre