Simona Ionescu / Redactor Șef

Rușii cer iertare popoarelor lumii. O fotografie difuzată de Mihaela Rădulescu stârnește emoție și arată de ce rușii se revoltă împotriva lui Putin

Rușii cer iertare popoarelor lumii. O fotografie difuzată de Mihaela Rădulescu stârnește emoție și arată de ce rușii se revoltă împotriva lui Putin
Războiul din Ucraina a umplut cu tot felul de emoții internetul. Nu puțini oameni, nu doar români, ci de pe toată planeta, au anunțat că le este frică și că nu se mai simt în siguranță. Alții s-au lansat în atacuri la adresa rușilor, considerând inadmisibil gestul de a ataca o țară vecină. Rușii înșiși sunt revoltați.

Rușii se revoltă împotriva lui Putin și a războiului declanșat de el. O serie de proteste au fost declanșate, spontan, în marile orașe din Rusia, încă de joi seara. Agențiile de presă au anunțat că au fost arestați circa 1.400 de participanți.

Comitetul de Investigații al Rusiei a transmis cetățenilor să evite participarea la protestele anti-război. Autoritățile avertizează că, „în legătură cu răspândirea apelurilor de participare la revolte și mitinguri legate de situația tensionată a politicii externe”, vor exista „consecințe juridice negative ale acestora acțiuni, care includ urmărire și chiar răspundere penală”.

Rușii protestează împotriva lui Putin în mai multe orașe, inclusiv în capitală

Joi seara izbucniseră proteste în capitala Moscova și Sankt Petersburg. Ceva mai devreme, alți protestatari au manifestat în orașele Novosibirsk, Ekaterinburg și Tyumen, după ce ieri dimineață președintele Vladimir Putin a anunțat începerea unei invazii a Ucrainei.

Peste o mie de manifestanți, numai în capitală, majoritatea tineri, au scandat împotriva războiului declanșat de liderul de la Kremlin.

Potrivit Agenției France Presse, aproximativ 1.400 de manifestanți au fost arestați în cadrul protestelor împotriva războiului început de Rusia. Agenția a transmis pe Twitter imagini din timpul arestărilor violente.

Peste 150 de oameni de știință și jurnaliști de știință din Federația Rusă au protestat, printr-o scrisoare deschisă, împotriva invadării Ucraine de către armata rusă. Textul este redat de mony.ro.

Mihaela Rădulescu reacționează de la Monaco

În timp ce lumea s-a împărțit în opinii și stări față de conflictul din Ucraina, Mihaela Rădulescu are și ea ceva de spus. Originală, cum o știți, aceasta și-a  transmis punctul de vedere despre conflict, pe rețelele sociale. Răduleasca a apelat la o fotografie sugestivă, din timpul unei manifestații împotriva războiului declanșat de Vladimir Putin.

Un bărbat, care ține în mână un carton pe care scrie, în engleză „Sunt rus. Îmi pare rău pentru asta”, îmbrățișează o altă persoană. Diva de la Monaco a scris deasupra următorul lucru: „Banditul, tiranul și criminalul de război Putin nu reprezintă Rusia. Nu dați vina pe poporul rus”.

Sursa foto: Twitter, Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre