Înainte de Revoluție, tatăl Vioricăi Dăncilă a avut mari probleme. A fost condamnat pentru furtul unui furaje.
S-a aflat adevărul acum. Tatăl Vioricăi Dăncilă a făcut închisoare pentru furt de furaje.
Fost judecător, Doru Viorel Ursu și-a dat drumul la gură în timpul emisiunii „Culisele puterii” de la Realitatea Plus. În timpul emisiunii realizate de Anca Alexandrescu, fostul magistrat Doru Viorel Ursu a făcut dezvăluiri incredibile despre tatăl Vioricăi Dăncilă. A fost hoț. Nu vă gândiți că s-a pretat la lucruri atât de grave, militar fiind. S-a oprit doar la… furaje.
„Păi, urcă-te și ia și tu doi saci de furaje”
„Era la gospodăria agro-zootehnică a unei unități de lângă Ploiești. Și pe drumul de întoarcere, nu la Vaslui, ci la unitate, pe drumul de costișă, când venea cu tractorul cu remorcă plin de furaje, poate că-l ardea și pe el și avea nevoie de o țuică sau de un vin. „Băi, nea Ioane, ai o sticlă de…?”, „Da, cum să nu”. „Păi urcă-te și ia și tu doi saci de furaje”, a declarat Doru Viorel Ursu.
Pentru că era o faptă minoră, judecătorul Ursu a spus că i-a dat o sentință ușoară. Iar doamna Viorica Dăncilă, mărturisește acesta, nu i-a reproșat niciodată nimic după ce a devenit premierul României.
Amnistiat prin decret
Se crede că tata Dăncilă nu a stat în închisoare decât jumătate de an. Pentru că a făcut parte dintre infractorii de drept comun, tatăl fostului premier Viorica Dăncilă se pare că ar fi fost amnistiat printr-un decret dat de Nicolae Ceaușescu. Dar a fost obligat să plătească paguba pe care a făcut-o, în valoare de 5.400 de lei.
Tot hotărârea de condamnare l-a obligat să lucreze și la o unitate de producție. E vorba de așa numita muncă corecțională. Ce înseamnă asta? Că statul își oprea între 25-50% din salariul pe care îl primea.
În momentul în care tatăl Vioricăi Dăncilă a fost condamnat, aceasta avea 22 de ani și era studentă în anul II la Institutul de Petrol și Gaze din Ploiești.
Abia acum a spus Viorica Dăncilă care este marele ei regret. Nu la asta te așteptai de la fostul premier
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook