Simona Ionescu / Redactor Șef

S-a născut încă un prinț în Familia Regală. Va fi botezat Augustus Mihai de România

S-a născut încă un prinț în Familia Regală. Va fi botezat Augustus Mihai de România
Nașterea unui copil este o mare bucurie de fiecare dată. Iar când acesta este prinț, bucuria depășește granițele familiei. O veste împărtășită de Familia Regală îi bucură pe români.

Micul prinț va fi botezat Augustus Mihai de Roumanie (n.r. cu numele țării noastre în limba franceză, după cum au transmis reprezentanții Casei Regale). El a venit pe lume în primăvară, însă părinții au decis să facă public acest lucru acum, cu câteva zile înainte de botez. Cu acesta, Familia Regală a României s-a mărit și își asigură continuitatea. 

Nou prinț va fi botezat Augustus Mihai de Roumanie, pentru a cinsti numele străbunicului său, Regele Mihai I (Instagram)

Vestea a fost împărtășită de Alteța Sa Regală Principesa Elena a României, una din cele cinci fiice ale Regelui Mihai I, care, după cum spune, are marea bucurie de a fi devenit „bunică pentru a patra oară”. Fiica sa, Elisabeta – Karina de Roumanie Metcalfe, este mama unui băiat, Augustus Mihai de Roumanie Metcalfe. Noul descendent al Familiei Regale române s-a născut la Spitalul Universitar din Durham (Regatul Unit) pe 23 mai 2024, a mai anunțat bunica.

S-a născut încă un prinț în Familia Regală

„Elisabeta și soțul ei, Kurt, au decis să anunțe venirea pe lume a primului lor copil în preajma botezului lui Augustus Mihai, care va avea loc duminica viitoare, într-un cadru privat”, a mai transmis Casa Regală a României. Mesajul a fost preluat și de una dintre surorile Principesei Elena, Principesa Sofia, care a profitat de ocazie să își exprime, de asemenea, bucuria nașterii unui băiețel în familie.

Noul prinț preia numele străbunicului care a condus România, Regele Mihai I. El are deja un verișor care se numește, de asemenea, Mihai. Fratele Principesei Elisabeta, Nicolae al României, și-a botezat fiul cu același prenume.

Unchiul băiețelului nu a ratat ocazia să o felicite public pe sora sa. „Mă bucur enorm de mult pentru sora mea, Elisabeta – Karina și soțul ei, Kurt pentru nașterea copilului lor, Augustus Mihai în acest an pe data de 23 mai. Felicitări! Să vă trăiască!”, a scris Nicolae al României într-o postare pe rețelele sociale.

Cine este Elisabeta – Karina de Roumanie Metcalfe

După ce fostul Principe Nicolae a fost exclus din Linia de Succesiune la Coroana României și din conducerea Casei Regale, locul său a fost preluat de sora sa, Elisabeta-Karina de Roumanie Metcalfe.

Elisabeta – Karina de Roumanie Metcalfe și soțul ei, Kurt, sunt părinții primului lor copil, din luna mai (Instagram)

Născută pe 4 ianuarie 1989 și botezată, în același an, de mătușa sa, ASR Principesa Margareta, Elisabeta – Karina este nepoata Regelui Mihai I. La naștere, a primit un nume ales în onoarea Reginei Elisabeta a Greciei (mătușa Regelui Mihai I, prima fiică a Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria, născută ca Principesă a României). 

Elisabeta – Karina este fiica Principesei Elena a României și a renumitului profesor de geografie britanic Robin Medforth-Mills.

Este în linia de succesiune, dar nu vorbește româna

Despre Elisabeta – Karina de Roumanie Metcalfe se știe că locuiește în prezent în Marea Britanie și că nu vorbește limba română. Ea menține un profil discret în spațiul public și a vizitat România doar de câteva ori, ultima dată venind pentru înmormântarea Regelui Mihai I, bunicul său. Una dintre vizitele sale anterioare a avut loc în 2012, când și-a petrecut Crăciunul la Castelul Regal de la Săvârșin.

Mai amintim că, în prezent, ordinea de succesiune la tron și la conducerea Casei Regale a României este reglementată de Normele Organice ale Casei Regale. ASR Principesa Margareta a României este actualul șef al Casei Regale și Custode al Coroanei României, iar succesorul principal este ASR Principesa Elena, a doua fiică a Regelui Mihai. Ea este urmată de fiica sa, Elisabeta – Karina de Roumanie Metcalfe, sora prințului Nicolae, decăzut din drepturile regale.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri