Simona Ionescu / Redactor Șef

Săptămâna Modei de la Milano, afectată de războiul din Ucraina. Ce s-a întâmplat pe podium

Săptămâna Modei de la Milano, afectată de războiul din Ucraina. Ce s-a întâmplat pe podium
Tăcere absolută. Să tăcem cu toții și să ne gândim, în liniște, la ceea ce se întâmplă lângă noi. Asta le-a cerut Giorgio Armani celor prezenți, aseară, la ultima prezentare de modă din cadrul Milano Fashion Week.

Giorgio Armani a oprit muzica la prezentarea sa de modă organizată duminică la Milano, pentru a aduce un omagiu populaţiei afectate de conflictul armat din Ucraina. Armani a fost primul dintre designeri care a făcut un astfel de gest. Nu poate fi atmosferă festivă în săptămâna modei, atât timp cât în Europa e război, a considerat acesta.

Veteranul modei internaționale a decis că în acest moment nu poate sărbători, ci doar își poate face datoria de couturier.  Prezentarea de modă Giorgio Armani Toamna – Iarnă 2022 – 2023 a avut loc, conform calendarului Săptămânii Modei de la Milano, în ultima zi a evenimentului.

Și s-a ținut în tăcere, fără muzică, oricare ar fi trebuit să fie muzica și în ciuda prezenței unei mari vedete – precum Anne Hathaway – în primul rând al publicului. „Astfel, Giorgio Armani lansează încă o dată un mesaj puternic către sistemul modei și dezlipește estetica de cea mai efemeră conotație. El a îmbrăcat, peste haine, modelele sale cu un conținut nou, care ar trebui să fie pe ordinea de zi în lume: empatia”, scrie Elle.com.

Giorgio Armani și-a trimis modelele să defileze în liniște mormântală

În afara sălii aveau loc protestele manifestanților împotriva atacului rusesc. Înăuntru, însă, Girogio Armani a făcut întuneric și liniște. După un prim moment neașteptat de liniște mormântală, încep aplauzele. Apoi modelele defilează. Fără muzică, doar pașii li se aud pe podium. Unul după altul, modelele au defilat într-o linişte ciudată, întreruptă doar de aplauzele publicului.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Giorgio Armani (@giorgioarmani)

Fotomodele feminine și masculine au purtat jachete scurte în nuanţe pastelate şi rochii strălucitoare, cu paiete negre şi argintii. Sacoul rămâne un aliat fidel al lui Giorgio Armani și pentru această colecție. Regăsim blazerul cu guler cu rever și un singur nasture, sacoul cu umeri mari și guler oriental, hainele lungi și fluide, propunerile dominate de modele precum pătrățele și motive geometrice.

„Decizia mea de a nu folosi muzică a fost luată în semn de respect faţă de persoanele implicate în tragedia care are loc în Ucraina”, se arată într-o postare pe fond negru pe conturile de socializare ale designerului.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Giorgio Armani (@giorgioarmani)

„Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să transmitem un mesaj că nu dorim să sărbătorim deoarece ceva extrem de tulburător se întâmplă în jurul nostru”, a declarat ulterior designerul în vârsta de 87 de ani.

Defilarea de modă a casei Armani încheie în mod tradiţional Săptămâna Modei de la Milano, care în acest sezon a găzduit în principal spectacole cu public.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre