Simona Ionescu / Redactor Șef

Sărbători triste pentru Rică Răducanu. Are dureri insuportabile. Ce spun medicii

Sărbători triste pentru Rică Răducanu. Are dureri insuportabile. Ce spun medicii
Fostul fotbalist Rică Răducanu trece prin momente grele. Problemele de sănătate s-au agravat în ultima perioadă.

Doctorii au dat verdictul trist. Rică Răducanu are nevoie urgentă de operație. În caz contrar, s-ar putea ajunge la o nenorocire.

Sărbători triste pentru Rică Răducanu. Are dureri insuportabile. Ce spun medicii

Rică Răducanu a acuzat dureri crunte la genunchi, motiv pentru care a ajuns la spital. Afecțiunea e una serioasă, iar dacă nu se va interveni cât mai repede chirurgical, ar putea să se confrunte cu alte complicații. Acesta este motivul pentru care în ultima perioadă sportivul nu a reușit să meargă la fel de mult ca înainte.

„Boala este într-o fază destul de avansată și riscă să formeze cheaguri la nivelul venelor dilatate”

„Prezintă o insuficiență venoasă mare, cu edeme mari la nivelul membrelor, cu multiple dilatații venoase, varicoase, cu tulburări trofice cutanate, care necesită o intervenție chirurgicală. (…)

Boala este într-o fază destul de avansată și riscă să formeze cheaguri la nivelul venelor dilatate, care pot să urce spre inimă, să facă o embolie cardiacă sau poate să ajungă în plămâni, să facă o embolie pulmonară”, spun medicii.

„Am trecut prin multe în viață, să sperăm că lumea o să mă mai audă”

Chiar dacă situația lui nu e deloc una plăcută, Rică Răducanu nu și-a pierdut simțul umorului și speră ca medicii să îi prelungească viața și să poată să mai joace tenis cu piciorul.

„Adevărul că eu, care eram cu moralul și la toți băieții le spuneam, acum, de un an, nu am moral. Nevastă-mea mă ceartă toată ziua. Eu nu suport să stau singur, fără lume. Acum am venit cu belelele noastre de sport, adică nu știu, nu cred că numai de sport, cred că toată lumea are. Să vedem domn’ doctor ce zice, ce facem să mai trecem prin viața asta frumoasă a noastră.

Poate mai prelungim. Nu să alerg, dar măcar să fiu cu tenisul, cu piciorul. Că eu acum, ultima dată, asta făceam. Poate și d-asta, că n-am mai făcut mișcare, că nu pot, mă dor genunchii. Vorba lu’ domn’ doctor: «Bă Rică, îți mai trece la morgă asta!». Așa se zice, că atunci nu te mai doare nimic. De când mă știu (n.r. îl încearcă problemele de sănătate).

De când am fost sportiv. Când m-am lăsat au început toate. Cea mai oftică pe care o am e că nu mai pot să fac mișcare cu piciorul, să alerg. (…) Am trecut prin multe în viață, să sperăm că lumea o să mă mai audă, cu glumele mele”, a mărturisit Rică Răducanu într-o emisiune tv.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre