Simona Ionescu / Redactor Șef

Scandal legat de Cannes pe tema abuzurilor „me too”. Jane Fonda a aprins fitilul în plin festival

Scandal legat de Cannes pe tema abuzurilor „me too”. Jane Fonda a aprins fitilul în plin festival
Jane Fonda a pus pe jar întreaga lume artistică după ce a făcut o dezvăluire tulburătoare. Prin ea a adus în atenția publicului american Festivalul Filmului de la Cannes, care se desfășoară în aceste zile.

Marea doamnă a filmului a adus din nou în atenție abuzurile sexuale din lumea cinematografiei, de tip „me too”. Ea a povestit într-un episod recent din emisiunii „Watch What Happens Live”, că regizorul francez René Clément i-a făcut propuneri indecente în timpul filmării thriller-ului lor din 1964 „Joy House”. Actrița i-a avut ca parteneri în acest film pe Alain Delon şi Lola Albright.

„A spus-o în franceză şi m-am prefăcut că nu înţeleg”

Jane Fonda, premiată cu Oscar, i-a povestit tot momentul gazdei „Watch What Happens Live”, Andy Cohen. „Ei bine, a vrut să se culce cu mine pentru că a spus că personajul trebuie să aibă un orgasm în film şi că trebuie să vadă cum sunt orgasmele mele. A spus-o în franceză şi m-am prefăcut că nu înţeleg. Am poveşti pentru tine, puştiule, dar nu avem timp”, a afirmat Jane Fonda.

Jane Fonda a aruncat în aer Festivalul de la Cannes

Clement a fost unul dintre cei mai buni regizori ai Franței

În momentul în care a avut loc propunerea șocantă, Jane Fonda avea vârsta de 27 de ani, iar Clément 51 de ani. În perioada anilor 1950-1960, Clementa a făcut furori în Franța și în întreaga lume, iar de-a lungul carierei a câștigat nu mai puțin de cinci premii la Festivalul de Film de la Cannes. Regizorul s-a stins din viață în anul 1996, la vârsta de 82 de ani. În acest moment, Jane Fonda se află în turneul de promovare pentru filmul „Book Club: The Next Chapter”.

Critici împotrivei industriei filmului francez pentru perpetuarea abuzurilor

Jane Fonda a făcut această dezvăluire ca urmare a criticilor împotriva industriei filmului francez pentru perpetuarea abuzurilor. Luna aceasta și actrița Adele Haenel a dat publicității o scrisoare deschisă în care a anunțat că părăsește sectorul.

La Jane Fonda, anii pare că au rămas pe loc

De asemenea, aceasta a adus critici grave  Festivalul de Film de la Cannes motivând că este „gata să facă orice pentru a-şi apăra şefii violatori”. Ea a adus aminte întregii lumi că regizori ca Roman Polanski şi Gerard Depardieu sunt acuzaţi de viol.

„Dar dacă aţi crede că este un festival pentru violatori, nu aţi fi aici să mă asculţaţi”

Delegatul general al Festivalului de Film de la Cannes, Theirry Fremaux s-a ținut tare și a spus că ceea ce a afirmat Haenel nu e adevărat. „Ea nu a crezut asta când a venit la Cannes să-şi prezinte filmele decât dacă nu suferă de o disonanţă cognitivă. Dar dacă aţi crede că este un festival pentru violatori, nu aţi fi aici să mă asculţaţi, nici să vă plângeţi că nu găsiţi locuri pentru a intra la proiecţii”, a declarat acesta jurnaliștilor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre