Simona Ionescu / Redactor Șef

Scandalagiii din Feldioara, dovada că bătaia e ruptă din rai. Asta li s-a întâmplat după ce au încasat-o la Costinești

Scandalagiii din Feldioara, dovada că bătaia e ruptă din rai. Asta li s-a întâmplat după ce au încasat-o la Costinești
Imaginile cu tinerii bătăuși de un jandarm pe plaja din Costinești, în luna august, s-au viralizat la momentul respectiv. Părerile au fost împărțite, dacă meritau sau nu corecția, dar nu puțini au fost cei care l-au aplaudat pe cel care i-a pus la punct. Cert este că au încasat o bătaie bună și o lecție pe măsură.

Știți proverbul care spune că bătaia e ruptă din rai. Ei bine, scandalagiii din Feldioara pot confirma acest lucru. Cei șase „bombardieri” care, la jumătatea lui august, au fost bătuți de un singur jandarm pe o plajă din Costinești, au învățat lecția.

În data de 15 august mai mulți polițiști și un jandarm au intervenit, într-un scandal violent, izbucnit la Costinești, pe plajă. Primele informații arătau că în urma unui  conflict spontan, doi tineri ar fi fost loviți de mai mulți bărbați. Oamenii legii au stabilit că agresorii făceau parte dintr-un grup mai mare. Când au fost reperați pe plajă, aceștia au refuzat să se legitimeze și au intrat în conflict cu forțele de ordine.

Unul din indivizi a sărit la bătaie, iar un jandarm l-a pus la punct cu o replică pe măsură, moment în care și prietenii lui au sărit la bătaie. Jandarmul nu s-a lăsat intimidat și le-a arătat cum e o bătaie „ca la carte”. I-a bătut cu mâinile goale și i-a culcat pe nisip pe toți. Intervenția a fost filmată de către martori, iar imaginile, după ce au ajuns pe internet, au provocat un val uriaș de aprecieri în legătură cu  maniera în care jandarmul a restabilit ordinea.

Un singur jandarm i-a pus la nisip pe cei șase scandalagii de la Costinești ( Sursa foto: captură video)

Din cei șase scandalagii, patru au fost reținuți, pentru ultraj, și au petrecut o noapte de arest. Ulterior, magistrații i-au plasat sub control judiciar. Agresorii au depus împotriva jandarmului o plângere pentru purtare abuzivă, înainte de a pleca acasă, în comuna Feldioara. Conform Gândul, Jandarmeria Română a deschis o anchetă internă pentru a se stabili dacă jandarmul, fost luptător în Legiunea străină, a intervenit corect. Momentan, ancheta internă e suspendată, până la soluționarea celor două dosare penale.

Scandalagiii din Feldioara și-au învățat lecția după bătaia de la Costinești

Consătenii lor au așteptat cu groază revenirea scandalagiilor. Aceștia erau cunoscuți drept indivizi turbulenți. Obișnuiau să consume alcool apoi deveneau agresivi și săreau la bătaie din senin. Prin urmare, oamenii au fost șocați să vadă transformarea prin care au trecut vecinii lor. Scandalagiii satului au revenit niște mielușei, cetățeni model, după ce au mâncat bătaie de la jandarm în Costinești.

Oamenii sunt convinși că jandarmul care i-a bătut le-a băgat mințile în cap. „Din vară, de când au avut probleme la Costinești, s-au liniștit complet”, povestesc oamenii din Feldioara. Ba mai mult, din august, de când au revenit din vacanța de la mare, nu au mai organizat nicio petrecere și nu s-au mai bătut cu nimeni. Oamenii din Feldioara spun că, uneori, au impresia că au revenit în sat alte persoane.

Sursa foto: Capturi video

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre