Simona Ionescu / Redactor Șef

Scandalul de la Eurovision continuă! Theodor Andrei pornește un conflict monstru. Iată ce acuzații aduce artistul

Scandalul de la Eurovision continuă! Theodor Andrei pornește un conflict monstru. Iată ce acuzații aduce artistul
Reprezentantul României la Eurovision, Theodor Andrei nu se lasă și vorbește despre situații neștiute de nimeni până acum.

Theodor Andrei a făcut dezvăluiri despre modul în care a decurs colaborarea dintre el și delegația României la Eurovision, condusă de Mihai Predescu.

Invitat în podcast-ul Fără perdea, tânărul solist susține că el nu a avut nici un cuvânt de spus legat de apariția la Eurovision, neavând voie nici măcar să-și aleagă singur vestimentația. De asemenea, artistul acuză că nu a fost chemat nici măcar la ședința unde s-a decis ce variantă acustică va fi interpretată pe scena de la Eurovision. A fost prezentă mama sa, căreia i s-a spus ce urmează să se întâmple.

„I-au zis mamei că piesa trebuie cântată acustic”

„După tot cumulul de idei pe care le-am dezbătut împreună (cu factorii de decizie din delegația TVR – n.r.), conducerea a ridicat în ședință că trebuie să fie cântată în variantă acustică la Eurovision (melodia a avut o variantă acustică în concursul european, foarte diferită de cea din Selecția Națională – n.r.).  Eu nu am fost chemat la această ședință, mama a fost chemată.

De fiecare dată când se băga cineva pe ideile mele, eu îmi apăram ideile. I-au zis mamei că piesa trebuie să fie cântată acustic. Abia apoi am fost chemat eu la o discuție, în care am reușit, cu chiu cu vai, să trag ca piesa să fie jumi-juma (jumătate din melodie acustic, jumătate varianta originală – n.r.).

Este un război foarte mare între delegațiile care pleacă (…) între cine a coordonat delegația României într-un față de alt an, oamenii ăștia se războiesc între ei”,  a spus Theodor Andrei.

Reprezentantul României la Eurovision tună și fulgeră

„Am înțeles că partea mea se rezumă la a cânta, nu la a mă băga peste restul”

Pentru că are contract, Theodor Andrei a explicat că a fost obligat să facă ce i s-a spus și să nu comenteze absolut nimic nici în legătură cu hainele pe care le-a purtat. „Mi-a fost arătată această idee, ca eu să fiu îmbrăcat într-un kimono negru, de mătase, să stau trei minute pe scaun, cu o chitară în formă de palmă.

O chitară în formă de palmă e rău, arată ca un obiect de bătut covoare. Eu partea mea mi-am făcut-o. Când am înțeles că partea mea se rezumă la a cânta, nu la a mă băga peste restul, mi-am făcut partea mea.

„Am reușit să scăpăm de contract și să facem costumul roz”

Eu am un contract. N-am voie să mă dezic de nimic. N-am avut voie să comentez nimic. Am reușit să scăpăm de kimono și să facem costumul roz, am reușit să scăpăm de chitara-palmă. Apoi am comentat: cum să facem asta, cum să fac playback trei minute la o chitară, că o să râdă toată lumea de noi“.  Iar replica pe care a primit-o a fost: „Am experiență. Vine un puști de 18 ani să ne învețe cum să facem treaba…“, susține cântărețul.

Videoclipul a fost făcut pe banii lui

Nu în ultimul rând, el a mărturisit că la Liverpool nu a venit nimeni din echipa de marketing din TVR. La aceasta s-a renunțat „din economie”. Cât privește videoclipul piesei, acesta a fost realizat din banii artistului, deși bugetul TVR pe acest an se ridică la suma de 400.000 de euro.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre