Simona Ionescu / Redactor Șef

Scene tragicomice în Vaslui. Medicii de pe ambulanță i-au făcut o electrocardiogramă unui mort

Scene tragicomice în Vaslui. Medicii de pe ambulanță i-au făcut o electrocardiogramă unui mort
O familie din localitatea Vovriești din Vaslui a trăit un moment șocant. Când să-și îngroape mortul, au crezut că acesta trăiește.

Un echipaj de ambulanță a rămas fără cuvinte atunci când a fost chemat la familia unei localități din Vaslui.

Scene tragicomice în Vaslui. Medicii de pe ambulanță i-au făcut o electrocardiogramă unui mort

Familia unui bărbat în vârstă de 84 de ani din localitatea Vovriești din Vaslui a fost în stare de șoc. După ce bărbatul a fost adus acasă de la morgă și pus pe masă, fiicele acestuia au crezut că acesta încă trăiește, având senzația că a mișcat un deget. Atunci, au luat o oglindă și au pus-o în dreptul feței bărbatului.

După ce oglinda s-a aburit, fetele au sunat de urgență la 112 și au cerut ajutor de la medici. După mai multe încercări, un echipaj al Ambulanţei s-a deplasat la faţa locului. De fapt, oglinda se aburise din cauza diferenței de temperatură.

„I s-a făcut o electrocardiogramă, iar familia a văzut că inima nu-i mai bătea”

“Am fost solicitati în satul Vovriesti, comuna Băceşti, pentru că rudelor unui decedat li s-a părut că acesta trăieşte. Ne-au spus că după două zile de la deces, corpul bărbatului nu s-a schimbat deloc, nu e rigid. Ba mai mult, ne-au spus că, atunci când i-au pus oglinda în faţă, obiectul s-a aburit.

Ne-am deplasat la fata locului. Mortul era asezat în sicriu. I s-a făcut o electrocardiogramă, iar familia a văzut că inima nu-i mai bătea”, a precizat medicul Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, pentru Adevărul.

De ce se acoperă oglinzile din casă când moare cineva

Potrivit tradiției, când cineva moare oglinzile din casă sau alt obiect reflectorizant trebuie să fie acoperite cu o pătură. În caz contrar, sufletul celui care a murit își va vedea reflecția în oglindă și se va speria. Nu-și va mai găsi liniștea și va începe să bântuie acel loc, fără să reușească să se desprindă de cele pământești.

Sursă foto: reduceri doctori

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre