Ambulanța neagră care răpește copiii pentru organe. Legendă sau realitate?

Ambulanța neagră care răpește copiii pentru organe. Legendă sau realitate?
O ambulanță neagră care răpește copiii ca să le ia organele. Este o poveste care apare o dată la câțiva ani. Oamenii intră în panică și se anunță pe Internet. Este reală sau doar legendă? Și alte popoare au aceeași poveste.

O dată la câțiva ani se zvonește că iarăși a apărut ambulanța neagră care răpește copii ca să le ia organele. Se declanșează imediat panică, mai ales acum, când toată lumea folosește Internetul.

Ambulanța neagră care răpește copiii

În 2016, locuitorii din Berceni erau avertizați că o ambulanță neagră, condusă de bulgari înarmați, parchează în zona parcurilor, școlilor și grădinițelor. Intenția lor era să racoleze copii pentru trafic de organe. Imediat s-a declanșat panica, iar după ce o tânără a fotografiat o salvare aproape neagră, mai mult albastru închis, pe undeva prin Drumul Taberei, oamenii s-a dezlănțuit, scrie bercenidepoveste.ro.

De fapt, ambulanța aparținea flotei de ambulanțe a unui centru medical. Șoferul a fost înjurat, amenințat și acuzat că fură copii. Salvarea înspăimântătoare a fost retrasă ulterior de pe traseu și vopsită în alb, pentru a calma spiritele.

În alți ani, au existat chiar și poze cu o veritabilă ambulanță negră, care aparținea de fapt SRI, iar acestea au alimentat psihoza. Instituțiile statului au dat asigurări de fiecare dată că nu există nici o ambulanță neagră implicată în trafic de organe sau alte activități dubioase. Însă, nu au reușit să liniștească lumea panicată.

În 2018, o scriitoare din Brăila aflată la volanul unei dubițe (o fostă ambulanță albă), care promova un eveniment cultural a fost la un pas să fie linșată de o mulțime furioasă.

Oamenii adunați cu zecile în zona Gării de Nord au forțat ușile mașinii, au tras-o afară și au agresat-o. O femeie și-a stins țigara pe obrazul ei, povestește femeia îngrozită. Scriitoarea voia să le inspire copiilor dragostea pentru carte.

Scriitoarea Doina Popescu-Brăila, inițiatoarea turneului „Ambulanța pentru Literatură” care proma cărțile, a fost la un pas de a fi bătută crunt de un grup de romi

O varianta a circulat și înainte de 1989, dar și după revoluție, cu sectanții care le fură oamenilor sângele și organele.

Ambulanța neagră circulă prin multe țări

„Ambulanța neagră care răpește copii” circulă în toate orașele din România Acum câțiva ani s-a produs un adevărat atac de panică în Bacău, în rândul elevilor de liceu, când s-a răspândit zvonul că o ambulanță neagră răpește elevii și le fură rinichii. Acum o lună, membri unei asociații aflați într-un microbuz alb au fost ridicați de poliție, după ce oamenii au sunat la 112 că răpesc copii pentru organe.

Două sau mai multe adolescente dintr-o localitate din apropierea orașului ar fi fost răpite de la o discotecă și ucise, vorbea lumea prin Bacău. Cei care le-ar fi omorât, le-ar fi recoltat apoi organelle, iar cadavrele le-ar fi pus în niște saci în care au băgat și bani împreună cu un bilet. Ar fi scris că suma este pentru ca fetele să aibă parte de o înmormântare creștinească.

În 2007, legenda a provocat panică în județul Prahova. Atunci era vorba despre o ambulanță neagră cu un preot, un medic și un polițist care răpeau copiii pentru a le fură organele. Același zvon a apărut în ultimii ani la Târgu Mureș, Zalău, Sibiu, Baia Mare, Slatina, Gura Humorului și alte orașe din țară.

Primele zvonuri despre ambulanța neagră

Primele zvonuri despre răpirea copiilor pentru organe au apărut în anii 60 în America de Sud. În 2013, în Australia a apărut și elementul care a îngrozit populația.

În Europa de Est, era „Volga Neagră” condusă de preoți, călugărițe, evrei, vampiri, sataniști sau chiar Diavolul însuși. Legenda a circulat în special în anii ’60 și ’70 în țări ca Rusia, Polonia, Cehoslovacia, Belarus, Mongolia, Ucraina și Ungaria.

Se credea că Volga răpea copii pentru a le preleva sângele necesar unor bogați din Occident sau arabi bolnavi de leucemie. Legenda a fost reactivată mai târziu de poliția secretă poloneză care a inventat mitul Mercedesului negru care răpea adulți pentru prelevare de organe care apoi erau lăsați să moară.

Ambulanța neagră în realitate

S-a dovedit că mitul avea în spate niște răpiri reale pe care le făceau agenții de informații polonezi și pe care aceștia doreau să le mascheze cu această legendă urbană.

Au existat și cazuri reale în Kosovo, ori India și Africa. Oamenii răpiți în aceste cazuri nu erau luați din stradă de mașini, dar într-adevăr li se prelevau organele ulterior vândute pe piața neagră. Alteori, agresorii urmăreau mutilarea unor persoane.

În anii 80, mitul s-a răspândit atât de mult în Cehoslovacia, încât a trebuit să fie spulberat la televiziunea publică.

Poliția Română a dezmințit de fiecare dată zonurile, dar mulți oameni nu au crezut să ambulanța neagră este doar un zvon.


Când a apărut obiceiul farselor. Superstiţii de 1 Aprilie

Terifianta poveste a lui Jack Spintecătorul. Ce le scria ucigașul polițiștilor