Elevii care sunt hărțuiți, agresați, sau stresați, au de acum ajutor, căci s-a înființat School Hub, o linie telefonică gratuită, unde pot consulta un psiholog, în cazul în care au nevoie.
Inițiat printr-o colaborare între Poliția Română și o organizație neguvernamentală, acest proiect oferă sprijin copiilor și adolescenților care au nevoie de ajutor în fața unor probleme precum agresiunile, anxietatea și bullying-ul.
Elevii pot suna la 0374.078.078 în cazul în care sunt agresați
Astfel, numărul de telefon SCHOOLHUB la care orice elev poate suna începând cu 8 dimineața până la 12 noaptea atunci când simte nevoia să spună prin ce trece sau ce i s-a întâmplat la şcoală este 0374.078.078.
Urgenţele sunt preluate de psihologi care îi pot ajuta pe copiii şi adolescenţii din şcolile şi liceele din România să gestioneze situaţia în care se afla. La nevoie apelul e redirecţionat către poliţie sau asistenta socială.
De asemenea, reporterul Rețete și Vedete a verificat programul School Hub, iar specialiștii ne-au transmis că, în cazul în care există o urgență, cei afectați pot suna inclusiv pe timpul nopții, după ora 12 noaptea.
10 linii directe și 20 de psihologi, puși la dispoziție prin School Hub
„Urgenţa e dată de iminența nevoii de ajutor, nu există gravitate mai mică sau mai mare. Un copil care se afla într-o situaţie dificilă pentru el, poate să ne apeleze. Nu evenimentele sunt cele care ne determina dificultatea emoţională ci capacitatea noastră de a face faţă în acel moment”, a declarat Yolanda Crețescu – Happy Minds.
„Oricine află despre o situaţie în care sunt stări de bullying sau de violenţă în mediul şcolar care produc emoţii poate apela la linia noastră . Modul în care alegem să tratăm aceste emoţii mai ales la vârste fragede poate duce la prevenirea unor stări emoţionale sau tragedii cum ar fi suicidul. În situaţia în care avem de gestionat sitauții mai dificile merg către un psiholog psihiatru de specialitate sau dacă e nevoie de poliţie colegii din call center ne contactează”, a transmis și Alexandru Leuțu-Cotroceanu, de la Direcția de Siguranță Școlară.
10 linii directe fac legătura între elevi şi 20 de psihologi care sunt rotiţi zilnic în ture de câte 4 ore. Un singur apel poate dura 30 de minute.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Seniorii care primesc a 13-a pensie. S-a dat lege!
- Pericol pe un drum din România. Șoferii sunt atacați cu bolovani
- Tipuri de împrumuturi pentru pensionari. Mai pot face credit pentru casă?
- Ajutoarele sociale pregătite pentru 2025! Banii intră lunar pe card
- Călin Georgescu NU va candida. Greșeala îl costă președinția: CCR îl va bloca
- Se dau 1500 de lei ajutor de la stat pentru motorină sau benzină! Trebuie să completezi o cerere ca să te î...
- Muzeul Tancurilor va recrea capturarea celebrului tanc german în cadrul evenimentul „Tiger Day”
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Parada posterioarelor bombate! Imagini de neratat cu cei mai strâmți colanți din România
- De ce să mănânci o banană înainte de culcare! Beneficii neștiute pentru organismul tău
- Cadouri inspirate pentru Valentine`s Day și Dragobete