Simona Ionescu / Redactor Șef

Se deschide primul muzeu al grătarului din lume. Experiență memorabilă și savuroasă

Se deschide primul muzeu al grătarului din lume. Experiență memorabilă și savuroasă
În primăvara anului 2025, Crown Center din Kansas City va găzdui primul muzeu al grătarului din lume. Această destinație unică promite să fie o sărbătoare pentru simțuri, oferind o călătorie prin istoria și aromele Americii.

Iubitorii de grătare să se pregătească pentru o experiență pe cât de educativă, pe atât de apetisantă. În primăvara anului 2025, Crown Center din Kansas City va găzdui primul muzeu al grătarului din lume.

Muzeul este co-fondat de Jonathan Bender, un scriitor culinar și „judecător” în domeniul grătarului, și Alex Pope, un celebru bucătar care deține o măcelărie.

„Grătarul este menit să fie împărtășit”

Vizitatorii vor putea explora două „trasee de poveste” distincte care se întind pe o suprafață totală de 4223 de metri pătrați. În primul rând, vor învăța despre diferitele componente ale grătarului, carnea, condimentele, mirodeniile, sosurile, lemnul, focul și fumul, și vor afla cum transformă bucătarii aceste elemente de bază în preparate suculente.

Ulterior, vor explora patru regiuni principale ale grătarului american – Carolina și Texas, Memphis și Kansas City – și vor vedea ce le face pe fiecare unice.

„Grătarul este menit să fie împărtășit. Este menit să fie experimentat împreună, iar acest muzeu este conceput pentru a vă ajuta să vă conectați atât cu elementele, cât și cu regiunile grătarului, dintre care Kansas City este epicentrul”, a mărturisit Bender pentru KCTV.

Copiii se vor juca într-o crăticioară uriașă de fasole

Se deschide primul muzeu al grătarului din lume. Experiență memorabilă și savuroasă
Se deschide muzeul grătarului

Potrivit Kansas City Star, cei mici se vor putea juca într-o zonă proiectată să arate ca o crăticioară uriașă cu fasole la grătar. Această zonă va avea, de asemenea, ilustrații personalizate cu fasole și jocuri de cuvinte cu fasole.

„Am văzut acest lucru ca o potrivire naturală, pentru copii și adulți, ca să experimenteze împreună”, a mărturisit Bender. Cei care vor trece pragul muzeului vor putea cumpăra și șorțuri, tricouri, pălării și alte articole cu tema grătarului.

Henry Perry, regele grătarului

Kansas City găzduiește mai mult de 100 de restaurante în care se consumă grătar, dar în acest loc au loc și competițiile World Series of Barbecue și Barbecue Hall of Fame. În acest oraș grătarul își are rădăcinile la începutul anilor 1900, când un bucătar de culoare pe nume Henry Perry a sosit din Memphis și a început să gătească carnea într-o groapă căptușită cu cărămidă în pământ.

Potrivit Kansas City Star, Perry se autointitula „Regele grătarului”. Perry gătea orice de la carne de oposum și raton la carne de porc și berbec.

„Indiferent ce pregătea, grătarul său avea o aromă care rămânea cu tine. Și asta îi făcea pe oameni să se întoarcă la el”, a declarat istoricul Sonny Gibson în 2021.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri