Iubitorii de grătare să se pregătească pentru o experiență pe cât de educativă, pe atât de apetisantă. În primăvara anului 2025, Crown Center din Kansas City va găzdui primul muzeu al grătarului din lume.
Muzeul este co-fondat de Jonathan Bender, un scriitor culinar și „judecător” în domeniul grătarului, și Alex Pope, un celebru bucătar care deține o măcelărie.
„Grătarul este menit să fie împărtășit”
Vizitatorii vor putea explora două „trasee de poveste” distincte care se întind pe o suprafață totală de 4223 de metri pătrați. În primul rând, vor învăța despre diferitele componente ale grătarului, carnea, condimentele, mirodeniile, sosurile, lemnul, focul și fumul, și vor afla cum transformă bucătarii aceste elemente de bază în preparate suculente.
Ulterior, vor explora patru regiuni principale ale grătarului american – Carolina și Texas, Memphis și Kansas City – și vor vedea ce le face pe fiecare unice.
„Grătarul este menit să fie împărtășit. Este menit să fie experimentat împreună, iar acest muzeu este conceput pentru a vă ajuta să vă conectați atât cu elementele, cât și cu regiunile grătarului, dintre care Kansas City este epicentrul”, a mărturisit Bender pentru KCTV.
Copiii se vor juca într-o crăticioară uriașă de fasole
Potrivit Kansas City Star, cei mici se vor putea juca într-o zonă proiectată să arate ca o crăticioară uriașă cu fasole la grătar. Această zonă va avea, de asemenea, ilustrații personalizate cu fasole și jocuri de cuvinte cu fasole.
„Am văzut acest lucru ca o potrivire naturală, pentru copii și adulți, ca să experimenteze împreună”, a mărturisit Bender. Cei care vor trece pragul muzeului vor putea cumpăra și șorțuri, tricouri, pălării și alte articole cu tema grătarului.
Henry Perry, regele grătarului
Kansas City găzduiește mai mult de 100 de restaurante în care se consumă grătar, dar în acest loc au loc și competițiile World Series of Barbecue și Barbecue Hall of Fame. În acest oraș grătarul își are rădăcinile la începutul anilor 1900, când un bucătar de culoare pe nume Henry Perry a sosit din Memphis și a început să gătească carnea într-o groapă căptușită cu cărămidă în pământ.
Potrivit Kansas City Star, Perry se autointitula „Regele grătarului”. Perry gătea orice de la carne de oposum și raton la carne de porc și berbec.
„Indiferent ce pregătea, grătarul său avea o aromă care rămânea cu tine. Și asta îi făcea pe oameni să se întoarcă la el”, a declarat istoricul Sonny Gibson în 2021.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Auchan, surpriză pentru bucureșteni. Un magazin cum nu a mai fost
- Truc prețios pentru conducătorii auto. Funcția care te ajută să deblochezi mașina
- TOP 6 cele mai bune ceaiuri cu efect antiinflamator – normalizează glicemia şi protejează inima
- Vești bune pentru pensionari. Cum pot primi seniorii un sprijin de 10.000 de euro
- Guvernul schimbă legea banilor. Decizie pentru românii cu numerar. Cum vor plăti din 2025 cei cu bani cash
- Se dau 1500 de lei ajutor de la stat pentru motorină sau benzină! Trebuie să completezi o cerere ca să te î...
- Există aur ascuns de naziști în Europa?
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Parada posterioarelor bombate! Imagini de neratat cu cei mai strâmți colanți din România
- Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 3-9 februarie 2025?
- Furtul tezaurului dacic: Trei arestări în Olanda