Simona Ionescu / Redactor Șef

Se licitează o felie de tort de la nunta prințesei Diana. A fost păstrată într-o cutie specială timp de 40 de ani

Se licitează o felie de tort de la nunta prințesei Diana. A fost păstrată într-o cutie specială timp de 40 de ani
Pe 11 august 2021 va fi scoasă la licitație o felie din tortul pe care l-a avut la nuntă prințesa Diana. Care e povestea acesteia.

Cu 40 de ani în urmă, prințesa Diana și prințul Charles și-au unit destinele. Acum se scoate la licitație o felie din tortul regal.

Se licitează o felie de tort de la nunta prințesei Diana. A fost păstrată într-o cutie specială timp de 40 de ani

Pe 29 iulie 1981, nunta prințului Charles cu prințesa Diana a fost urmărită de 750 de milioane de oameni. La 40 de ani de la unul dintre cele mai importante evenimente ale lumii, admiratorii Casei Regale vor putea adăuga în colecția de amintiri un obiect deosebit. E vorba de o felie din tortul regal, care s-a păstrat într-o stare aproape perfectă. Interesant este faptul că felia de tort este decorată cu o stemă regală deosebită.

Felia de tort a fost ținută într-o folie specială

Povestea desertului este cu totul deosebită. Se spune că felia de tort a fost oferită uneia dintre angajatele Reginei Mame drept mulțumire pentru muncă depusă. Aceasta a fost ambalată apoi într-o folie alimentară și păstrată într-o cutie specială pentru 40 de ani. În 2008 felia a fost cumpărată de un colecționar care acum o scoate la licitație.

Licitația va avea loc pe 11 august

Potrivit informațiilor oferite de publicația Mirror, pentru nunta Dianei au fost făcute 23 de torturi. Piesa centrală a avut în jur de un metru jumătate, a cântărit aproape 100 de kilograme, a fost acoperită de marțipan și în interior, fructe. Licitația pentru faimoasa felie de tort va avea loc pe 11 august și până acum și-au anunțat dorința de a o achiziționa multe persoane.

Potrivit surselor, prețul licitației va porni de la suma de 500 de lire sterline. Pentru a preîntâmpina eventualele probleme de sănătate, experții evaluatori nu recomandă consumarea desertului regal.

Sursă foto: catine

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre