Simona Ionescu / Redactor Șef

Se modifică din nou Codul rutier. Ce trebuie să știe viitorii șoferi

Se modifică din nou Codul rutier. Ce trebuie să știe viitorii șoferi
Viitorii șoferi au primit o veste bună, prin modificarea Codului rutier. Actul normativ se află în faza de vot final în Parlamentul României.

Atenție, șoferi! Codul Rutier se va modifica pentru a permite viitorilor conducători auto ca proba teoretică a examenului pentru obținerea permisului să aibă loc în orice locație din țară. În prezent, examenul se desfășoară în locul de domiciliu sau de reședință al solicitantului.

Proba practică însă și eliberarea permisului va avea loc doar în fața autorității competente din locul de domiciliu sau reședință a solicitantului. Tot în noul proiect al Codului Rutier, se prevede micșorarea intervalului de timp necesar pentru obținerea permisului, care include perioada de instruire teoretică și cele două etape ale examenului, proba teoretică și cea practică.

Pregătirea teoretică și practică va fi organizată sub forma unor module

Potrivit noului proiect de lege vor fi modificate condițiile actuale din Codul rutier, iar prevederea teoretică și practică va fi organizată sub forma unor module și va fi recunoscută reciproc de unitățile autorizate în acest domeniu.

Se modifică Codul rutier

Asta înseamnă că școlile de șoferi vor recunoaște cursurile făcute de candidați la alte școli similare.

Viitorii șoferi nu vor mai fi obligați să finalizeze întreaga școală de șoferi înainte de a susține proba teoretică

Conform noilor prevederi, viitorii șoferi nu vor mai fi obligați să termine școala înainte de a susține proba teoretică. Candidații vor putea susține proba teoretică imediat ce au terminat pregătirea teoretică și vor putea face ulterior pregătirea practică. Asta înseamnă că viitorii șoferi vor fi mult mai bine pregătiți pentru proba teoretică, iar intervalul dintre cele două probe va fi mai scurt. Proiectul de lege trebuie să treacă de votul celor din Camera Deputaților, apoi să fie promulgat și publicat în Monitorul Oficial.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre