Simona Ionescu / Redactor Șef

Se schimbă WhatsApp. Ce trebuie să știe utilizatorii aplicației

Se schimbă WhatsApp. Ce trebuie să știe utilizatorii aplicației
De o vreme, cea mai populară aplicație de comunicare de pe planetă trece printr-o serie de transformări. WhatsApp anunță noi modificări.

Mai nou, aplicația oferă utilizatorilor una dintre cele mai aşteptate funcţii ale sale, și anume aceea de a edita mesajele. Funcţia urmează să fie disponibilă la nivel global în următoarele săptămâni, relatează Reuters. „Pentru momentele în care greşeşti sau pur şi simplu te răzgândeşti, poţi acum să editezi mesajele trimise pe WhatsApp”, a anunţat luni aplicaţia de mesagerie deţinută de Meta Platforms, într-o postare pe blog.

Odată cu lansarea globală a funcţiei de editare, în următoarele săptămâni, expeditorii îşi vor putea modifica mesajele în decurs de 15 minute de la apăsarea trimiterii. Funcţia va putea fi simplu de accesat. Tot ce trebuie să faceți e să apăsați lung mesajul şi apoi să alegeți din meniu „editare”. Mesajul modificat va purta eticheta „editat”, fără a afişa istoricul editărilor.

Funcții noi au fost adăugate și lunile trecute

Decizia de a adaugă această funcție nouă în WhatsApp vine după ce aplicaţiile concurente, cum ar fi Telegram şi Signal, permit deja utilizatorilor să editeze mesaje. Pe de altă parte, platforma de microblogging Twitter a lansat anul trecut capacitatea de a edita tweeturi. Pe de altă parte, tot luna aceasta, Meta, compania care deține WhatsApp a anunțat funcția Chat Lock, un instrument care oferă o mai mare protecție pentru comunicațiile private ale utilizatorilor.

„Blocarea unui chat scoate firul respectiv din căsuța de primire și îl plasează în spatele propriului dosar care poate fi accesat doar cu parola dispozitivului sau cu un element biometric, cum ar fi o amprentă digitală. De asemenea, ascunde automat conținutul acelui chat și în notificări”, a precizat WhatsApp. Platforma a dezvăluit că va adăuga noi funcții la Chat Lock în următoarele luni, „inclusiv blocarea pentru dispozitivele însoțitoare și crearea unei parole personalizate”.

Sursa fotto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre