Simona Ionescu / Redactor Șef

Se va întâmpla săptămâna viitoare. Omul momentului intră în legătură cu oficialii români pentru a le explica efectele războiului

Se va întâmpla săptămâna viitoare. Omul momentului intră în legătură cu oficialii români pentru a le explica efectele războiului
Florin Câțu, veste surpriză pentru români. Va avea loc săptămâna viitoare.

Pe contul său de socializare, Florin Câțu, liderul Senatului, a dat o veste importantă pentru toată lumea.

Se va întâmpla săptămâna viitoare. Unul dintre cei mai importanți oameni ai momentului va vorbi în fața Parlamentului României

Potrivit informațiilor oferite de președintele Senatului, Florin Câțu, Volodimir Zelensky urmează să țină un discurs în fața Parlamentului României săptămâna viitoare. Acest lucru se va întâmpla în urma unei discuții pe care liderul ucrainean a purtat-o la telefon cu președintele României, Klaus Iohannis.

„Ucraina are pe deplin sprijinul meu”

„Discuție importantă cu premierul Ucrainei, Denîs Șmîhal: președintele Volodimir Zelenski va susține un discurs în Parlamentul României. Ca președinte al Senatului României, voi aranja ca acest lucru să se întâmple săptămâna viitoare. Ucraina are pe deplin sprijinul meu. Îți mulțumesc, Denîs!”, a scris liderul Senatului.

România va continua să aibă grijă de fiecare cetățean care sosește în țara noastră

La rândul său, Klaus Iohannis a postat un alt mesaj pe contul său personal de Twitter, în care a explicat că l-a asigurat pe Volodimir Zelensky de tot sprijinul pe care România îl dă refugiaților care ajung în țara noastră. Indiferent că vor să se stabilească aici sau sunt doar în tranzit.

„Am discutat cu președintele Zelenski despre situația critică din Ucraina. România va continua să aibă grijă de fiecare cetățean care sosește în țara noastră. Peste 125 de camioane cu ajutoare, ambulanțe și mașini de pompieri din România și alte state membre ale UE au sosit în Ucraina prin intermediul hub-ului umanitar din Suceava”, a scris Klaus Iohannis.

Câți refugiați au rămas în România

La începutul lunii martie, premierul Nicolae Ciucă a anunţat că, în România au intrat 118.461 de refugiaţi ucraineni. Dintre aceștia, 46.435 au decis să rămână, iar dintre aceștia aproximativ 18.000 sunt copii. „Până la ora 8.00, în această dimineaţă, pe teritoriul României au intrat 118.461 de refugiaţi ucraineni.

Dintre aceştia, 70.026 au părăsit teritoriul României. Au rămas în ţară 46.435, ceea ce reprezintă aproximativ 39% din numărul total al cetăţenilor ucraineni care au intrat pe teritoriul României. 1.070 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil, iar dintre aceştia 476 au rămas în centrele de azil din ţara noastră”, a declarat Nicolae Ciucă.

Sursă foto: G4Media

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre