Simona Ionescu / Redactor Șef

Sfânta Muceniță Tatiana, supusă la chinuri cumplite pentru credința ei

Sfânta Muceniță Tatiana, supusă la chinuri cumplite pentru credința ei
Pe 12 ianuarie este prăznuită Sfânta Muceniță Tatiana care a fost schingiută pentru credința ei. A fost biciuită, i s-au scos ochii, aruncată în foc și, în cele din urmă, decapitată.

Sfânta Muceniță Tatiana s-a născut din părinţi credincioşi. Tatăl ei a fost consul şi se bucura de multă cinste în senatul roman, dar fără a se ştie că este creştin.

Sfânta Muceniță Tatiana, supusă la chinuri cumplite

Sfânta Muceniţă Tatiana a trăit în vremea împăratului Alexandru Sever (222-235).

Tatiana a fost educată în credința creștină. Crescând, Tatiana nu a dorit să se căsătorească, rămânând mireasă a lui Hristos, scrie calendarulortodox.ro.

Părinții au acceptat hotărârea fiicei lor, binecuvântând-o. Tatiana a ajuns diaconiţă a Bisericii din Roma, ajutând la catehizarea şi botezarea femeilor.

În vremea aceea, deşi împăratul nu prigonea el însuşi pe creștini, totuși închidea ochii în fața abuzurilor dregătorilor săi.

Pornindu-se prigoană din partea necredincioşilor, Tatiana a mărturisit că este creştină, a fost prinsă şi dusă în templul zeului Apolo.

Capul Sfântei Mucenițe Tatiana se află azi în Catedrala Mitropoliei Olteniei din Craiova

Rugându-se Sfânta lui Dumnezeu, idolul a căzut la pământ, sfărâmându-se, la fel şi o parte din templu.

Din porunca dregătorilor, a fost supusă la chinuri cumplite: bătăi, scoaterea ochilor, goliciunea trupului, scrijelirea pe trup cu brice, aruncarea în temniţă, tăierea sânilor, aruncarea la fiare sălbatice, spânzurarea şi strujirea trupului, aruncarea în foc.

Dar toate le-a îndurat de parcă nu simţea nici o durere. În timp ce era schingiuită, propovăduia celor de faţă despre puterea şi chemarea Mântuitorului, astfel încât mulţi păgâni s-au creștinat pe loc.

De aceea, Sfânta Muceniță Tatiana și tatăl ei au fost decapitați.

În secolul al XVI-lea, Sfântul Voievod Neagoe Basarab (1512-1521) a adus capul Sfintei în ţara noastră.

Acesta se află azi în Catedrala Mitropoliei Olteniei din Craiova.


De ce a plâns Kate Middleton? S-a întâmplat înainte de nunta cu prințul William

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre