Simona Ionescu / Redactor Șef

Singurul american care a câștigat vreodată Turul Franței trece prin momente cumplite. Are leucemie

Singurul american care a câștigat vreodată Turul Franței trece prin momente cumplite. Are leucemie
Potrivit informațiilor oferit de BBC Sport, lumea sportului este în stare de șoc. Dublul campion mondial și câștigător al Turului Franței de trei ori e grav bolnav.

A câștigat Turul Franței în 1986, 1989 și 1990. Din nefericire, triplul campion, ajuns acum în vârstă de 60 de ani, e într-o situație disperată.

Singurul american care a câștigat vreodată Turul Franței trece prin momente cumplite. Are leucemie

Toți fanii lui Greg LeMond, triplu câștigător al Turului Franței se roagă ca acesta să câștige lupta cu viața. Bărbatul a fost diagnosticat cu leucemie, după ce, așa cum singur a mărturisit, a fost la un control de rutină, după „mai multe săptămâni de oboseală”. „Am fost diagnosticat cu leucemie mielogenă cronică”, a declarat bărbatul, singurul american care a câștigat vreodată Turul Franței, într-un comunicat pe site-ul său.

Specialiștii spun că viața lui nu este în pericol

LeMond le-a dat însă o veste extraordinară prietenilor. El susține că specialiștii l-au avertizat că această maladie, deși foarte gravă, nu îi pune viața în pericol și se poate vindeca. „Din fericire, este un tip de cancer care poate fi tratat și este un tip de leucemie care nu pune în pericol viața sau nu este debilitantă.

După o serie de teste și o biopsie a măduvei osoase, care a fost finalizată săptămâna trecută, am primit diagnosticul oficial vinerea trecută. Nimeni nu vrea să audă vreodată cuvântul cancer, dar, recunosc, este o mare ușurare, acum, să știu de ce mă simțeam rău.”, a mai spus LeMond.

L-a deposedat pe Armstrong de cele 7 victorii ale sale, dintre 1999 şi 2005

Cu câțiva ani în urmă, fostul mare ciclist a avut un schimb de replici cu un alt mare sportiv, Lance Armstrong, care a spus că e „imposibil” să câştigi 7 Tururi ale Franţei consecutiv fără dopaj. „Mă scoate din sărite să aud că nu se poate câştiga Turul Franţei fără dopaj”, a declarat Greg LeMond, triplu învingător al Marii Bucle, în 1986, 1989 şi 1990, pentru care comportamentul lui Armstrong aruncă oprobriu asupra tuturor precedenţilor învingători ai cursei.

„Armstrong a distrus tot ceea ce a reuşit în ciclism”, a adăugat pe acest subiect Greg LeMond. „Dacă le-ar fi dat lui Floyd Landis şi Tyler Hamilton (foşti coechipieri) ce lua el însuşi, nu ar fi câştigat niciodată, l-ar fi bătut oricare dintre ei”, a fost de părere LeMond.

Sursă foto: romaniatv

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre