Rețetă de prăjitură verde, anti-cancer. Conține ingrediente care combat temuta maladie

Rețetă de prăjitură verde, anti-cancer. Conține ingrediente care combat temuta maladie
Dacă tot e vreme urâtă afară, noi vă propunem să încercați să vă binedispuneți cu o prăjitură cu adevărat fabuloasă. Gustul e desăvârșit, iar culoarea, absolut incredibilă.

Azi prezentăm o rețetă care va aduce primăvara în case, deși ne apropiem cu pași vertiginoși de lunile de iarnă: Tortul verde. Are exact culoarea ierbii crude, care crește primăvara. Iar gustul, veți vedea, e fabulos.

În plus, acest desert conține un ingredient pe care japonezii îl recomandă ca fiind anticancerigen. Poporul asiatic consumă pulbere de matcha de sute de ani și se crede că acesta este secretul logevității.

Ingrediente pentru Tortul verde

Clătite: 140g făină

15 g pulbere de matcha

80g zahăr

5 ouă

500 ml lapte

30 ml ulei vegetal

2g sare

Umplutura / crema: 420g smântână 33%

40 g zahăr pudră pentru decor

10g pulbere de matcha

20 g zahăr pudră

20 ml apă

Mod de preparare

Cerneți făina împreună cu pulberea de matcha. Apoi adăugați restul ingredientelor și amestecați-le bine până de omogenizează. După ce a rezultat un amestec lichid, similar cu cel pentru clătite, strecurați-l printr-o sită pentru a îndepărta eventualele cocoloașe.

Se unge o tigaie cu mult ulei vegetal, se încălzește, apoi se trece la prepararea clătitelor. Nu e nicio filosofie, le preparați exact așa cum știți că se fac acestea. Ideal ar fi să aveți o formă de tort cu inel detașabil de mărimea clătitelor pe care le preparați.

După ce ați preparat clătitele, treceți la prepararea cremei. Combinați pulberea de matcha cu apa și cele 20 de grame de zahăr pudră până se omogenizează. Adăugați restul ingredientelor și bateți cu mixerul.

Pentru asamblare: ungeți fiecare clătită cu crema de smântână, și suprapuneți-le una peste alta. Peste fiecare clătită se pune o lingură generoasă de cremă, care se întinde pe toată suprafața ei. La final puneți niște cremă și pe ultima clătită. Toată construcția se face în forma de tort cu inel detașabil. Puneți folie alimentară deasupra și dați la frigider pentru minim două ore înainte de servire. După ceastă perioadă, desfaceți inelul și pudrați cu 40 de grame de zahăr pudră tortul.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexandra (@the_peach_delirium)

Sursa: Instagram / The Peach Dellirium

Ce este Marcha!

Studiile arată că matcha conține de 100 ori mai mult catechine EGCg (antioxidanți) decât orice altă plantă,
Cercetările dovedesc rolul acestor polifenoli din Matcha astfel:

– previn apariția cancerului
– împiedică disfuncția cardiovasculară
– reduc colesterolul
– reduc tensiunea arterială
– alcalinizează organismul
– stabilizează zaharurile din sânge.