Simona Ionescu / Redactor Șef

Situație complicată la MasterChef 2024 pentru concurentul Sami „Pastramă”. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva

Situație complicată la MasterChef 2024 pentru concurentul Sami „Pastramă”. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva
Sami Raisour, cunoscut ca Sami Pastramă, a venit la MasterChef ca să devină „al doilea cel mai bun bucătar din Calea Lactee, după Scărlătescu”. Prestația lui nu l-a convins pe Dumitrescu, care a luat o decizie fără precedent.

Cotletul de berbecuț cu salată de năut, prezentat juraților la MasterChef, nu i-a adus concurentului Sami Raisour voturile mult dorite. Pentru că s-a lăudat cu pastrama sa, Dumitrescu l-a trimis acasă, la Ploiești, să le-o aducă și juraților. A pus și o condiție: Dacă va fi ce trebuie, va primi șorțul.

„Avem o carmangerie și eu cred că fac cea mai bună pastramă. Sunt plecat de acasă de la 18 ani, sunt un băiat muncitor”

Sami le-a povestit bucătarilor în timp ce-și pregătea preparatul, că pasiunea pentru gătit a moștenit-o de la unchiul său. Cu un tată sirian și o mamă româncă, el a învățat să combine gusturile bucătăriei românești cu cele musulmane, astfel încât să obțină cea mai bună farfurie. Concurentul s-a lăudat că face cea mai bună pastramă, dar a povestit și drama prin care a trecut familia sa, din cauza războiului din Siria.

„Au murit multe rude și din partea tatălui meu”

„Avem o carmangerie și eu cred că fac cea mai bună pastramă. Sunt plecat de acasă de la 18 ani, sunt un băiat muncitor, n-am fost în țara pastramei, dar tata e musulman, vine din Siria. Cei mai buni cârnați din orașul Alep sunt. Din păcate, nu mai există Alep, s-a dus cam toată țara. Și noi am trecut prin greutăți, au murit rude și din partea tatălui meu… Să pleci să cumperi pentru copii hrană, sau o cutie cu lapte sau pâine și să nu se mai întoarcă acasă părintele tău, e ceva cutremurător”, a spus concurentul, cunoscut ca Sami Pastramă.

Florin Dumitrescu: „Nu aveți nici o pastramă, dacă aveai, veneai cu ea aici”

Pentru farfuria sa, Sami a primit un da de la Bontea și un nu de la Scărlătescu, care l-a și muștruluit.

„De la mine ai un ditamai NU pentru că nici măcar carnea… Atâta poveste mi-ai făcut la pastramă, dar acele cotlete sunt doar niște cotlete puse în tigaie. Dacă nu sunt condimentate de tine, ce mai cauți aici? Nu aveți nicio pastramă, că dacă aveai, veneai cu ea aici”, a declarat bucătarul, întristându-l pe participant.

Decizia finală era în mâna lui Dumitrescu, care l-a trimis pe concurent la Ploiești să-i aducă pastrama lăudată, pentru decizia finală.  

Drumul până la Ploiești a fost cu final fericit: a primit șorțul

Tânărul a făcut ce a promis și a revenit în platoul MasterChef cu faimoasa lui pastramă. Chef Florin Dumitrescu i-a strâns mâna pentru că a fost un om de cuvânt și i-a dat șorțul pe care și l-a dorit atât de mult.

„Pastrama este foarte bună, dar votul meu este pentru salata de năut”

„Eu rămăsese să mă pronunț, după ce gust din pastramă. Faptul că te-ai dus până la Ploiești și ne-ai adus pastrama, a demonstrat că ești un om de cuvânt. Votul meu nu e pentru pastramă, ci pentru salata de năut. Și este un da, pentru ea primești șorțul. Pastrama este foarte bună, dar votul meu este pentru salata de năut”, a spus Dumitrescu, care prin gestul său, l-a făcut fericit pe Sami.

Conform rapoartelor de audiență, emisiunea de luni (a doua din noua serie MasterChef 2024) a fost lider, cu 1,1 milioane de telespectatori. Pe locul doi s-a situat Antena 1, cu 800.000 de români care au preferat acest post.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri