Simona Ionescu / Redactor Șef

Snagovul, paradisul bogaților. Rată de infectare uriașă cu COVID

Snagovul, paradisul bogaților. Rată de infectare uriașă cu COVID
Bogații României  și-au construit un paradis la nici 40 de kilometri de Capitală, pe malul lacului Snagov. Au vrut să fie departe de lume, dar nu au reușit. COVID-19 a venit ”în vizită”. Pocentul de infectare este de peste 11 la mia de locuitori.

Șase localități din jurul Capitalei – Berceni, Bragadiru, Clinceni, Dobroești, Mogoșoaia și Snagov – au rata de infectarecu COVID-19 la mia de locuitori de peste 11, cel mai mare indice – aproape 12 – fiind în Snagov, conform datelor transmise duminică de Prefectura Ilfov. Unsprezece localități din județ sunt în carantină.

Snagovul, paradisul bogaților. Rată de infectare uriașă cu COVID

În județul Ilfov, rata de cazuri COVID la mia de locuitori, la 14 zile, este de 8,14, la același nivel ca sâmbătă, și sunt în carantină 11 localități. În cazul a 5 dintre ele – Ciorogârla, Clinceni, Berceni, Chiajna și Bragadiru – măsura a fost luată de câteva zile, iar de sâmbătă seară au intrat în carantină Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești, Măgurele și Popești-Leordeni. La Snagov, rata de infectare este de 11.83 la mia de locuitori.

Snagovul, paradisul bogaților

La mai puțin de 40 de kilometri de București, în județul Ilfov se află cea mai mare densitate de bogați ai Românei și nu numai. Comuna are circa 7.200 de locuitori.

Departe de lumea dezlănţuită, la preţuri doar pentru unii accesibile, multe dintre vedetele de pe scena politică, artistică sau cea a marilor afaceri şi-au construit adevărate palate. Majoritatea sunt pe malul lacului, ceea ce i-a încurajat să își facă pontoane și să cumpere ambarcațiuni scumpe.

Mulți dintre bogații României au proprietăți mari pe malul lacului Snagov și au ridicat vile somptuoase. Unele mai impozante, altele mai discrete, în funcţie de dorinţa, gusturile şi posibilităţile proprietarilor.


Prin ce încercări grele a trecut actorul Șerban Ionescu. Nu și-a văzut fiul jucând teatru

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre