Șoferii trebuie să știe că e posibil și asta. Pot rămâne fără mașini

Șoferii români trebuie să știe însă că, peste câteva zile, mai exact de la 1 martie, pot rămâne fără mașini în Austria, acestea fiindu-le pur și simplu confiscate dacă nu se comportă civilizat în trafic. Începând cu luna martie 2024, în Austria, vehiculele pot fi confiscate, iar ulterior, ele vor putea fi vândute la licitație. Măsura îi vizează pe șoferii carecomit infracțiuni grave de depășire a limitelor de viteză.
Aceasta nu este prima măsură de acest fel. Începând cu octombrie 2023, autoritățile au fost împuternicite să confiște permisele de conducere pe loc în cazul celor care încalcă limitele legale de viteză. Astfel de măsuri drastice sunt impuse pentru o depășire cu peste 60 km/h față de limita maximă admisă în mediul urban sau cu peste 70 km/h în exterior.
Dacă ulterior un conducător auto continuă să încalce în mod repetat limitele legale de viteză, vehiculul său poate fi confiscat și, în final, vândut la licitație, conform informațiilor de pe autorevue.at. În plus, dacă depășirea limitelor de viteză este mai mare de 80 km/h în mediul urban sau de 90 km/h în afara orașului, există posibilitatea de a confisca permanent vehiculul, chiar dacă șoferul este la prima sa abatere.
În Austria, procedura cunoscută de „confiscare” este divizată în mai multe stadii.
În cazul în care vehiculul este confiscat, acesta este ulterior vândut de către autorități printr-o licitație. 70% din veniturile obținute sunt direcționate către fondul de siguranță rutieră, în timp ce restul revine autorității locale corespunzătoare. Inclusiv în situația mașinilor luate în leasing sau închiriate, se aplică aceeași regulă. Austria nu e prima țară care ia astfel de măsuri. În Italia sau Elveția, confiscarea mașinilor vitezomanilor se practică de mai mulți ani.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook