La început, când au ajuns în Rusia, soldații nord coreeni deveniseră dependenți de filmele „deocheate” de pe internet, astfel că refuzau să mai iasă din barăci. Însă acum situația s-a schimbat la 180 de grade. Odată ajunși în Ucraina, pe front, nord-coreenii au o practică șocantă de a detecta minele inamicului.
Astfel, trupele nord-coreene trimise pentru a sprijini Rusia sunt folosite ca „detectoare umane de mine” pe liniile frontului invaziei din Ucraina, potrivit unui oficial militar.
Un colonel dezvăluie ce fac soldații nord-coreeni pe front în Ucraina
Mii de soldați nord-coreeni au fost trimiși să lupte alături de forțele aflate în dificultate ale lui Vladimir Putin în Ucraina. Însă locotenent-colonelul „Leopard” din Batalionul 33 de Asalt „Big Cats” al Ucrainei a dezvăluit că viețile acestora au o valoare redusă pentru superiorii lor.
„Nord-coreenii au o strategie de tip «mașină de tocat carne». Unde ucrainenii folosesc vehicule pentru deminare, ei folosesc oameni.
„Merg pur și simplu într-un singur șir, la trei-patru metri distanță unul de altul. Dacă unul este aruncat în aer, medicii vin din spate să ridice morții, iar grupul continuă, unul după altul. Așa trec prin câmpurile minate”, a declarat acesta, pentru o publicație externă.
Viața soldaților nu valorează nimic pentru oficialii de la Phenian
„Leopard” a spus că soldații trimiși de Kim Jong Un refuză adesea să fie luați prizonieri, preferând să fie uciși în luptă sau pur și simplu să fugă. În oricare dintre cazuri, a adăugat el, comandanții lor par să nu fie deloc afectați.
Oficialul militar a mai precizat că, deși soldații nord-coreeni nu sunt nici pe departe la fel de bine înarmați ca omologii lor ruși, acest lucru se va schimba cu cât vor fi implicați mai mult timp în război.
„Nord-coreenii folosesc doar arme ușoare, mitraliere, lansatoare de grenade, mortiere, maximum — acesta este nivelul tehnologiei lor”, a declarat el.
„Nu folosesc încă drone, doar rușii le utilizează. Dar bănuiesc că încep să învețe acest lucru, iar cu cât războiul se prelungește, cu atât este mai probabil să inoveze”, a adăugat el.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Reducere la plata impozitelor pe 2025. Toți românii beneficiază de ea
- Viața de film a femeii care a revoluționat lumea. A fost alungată, dar a revenit și mai puternică
- Un nou cutremur în Vrancea. Gheorghe Mărmureanu dezvăluie în ce an ar putea fi lovită România de un seism d...
- Cine sunt pensionarii care au pierdut bani din cauza indexării! La ce sume s-a ajuns
- Călin Georgescu a primit lovitura finală. Anunțul serii în România: Nu va putea candida în 2025
- Se dau 1500 de lei ajutor de la stat pentru motorină sau benzină! Trebuie să completezi o cerere ca să te î...
- Un sit arheologic vechi de 2.700 de ani din Iordania ar putea fi un loc biblic vizitat de regele David
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Baba Vanga, previziunea care a cutremurat o lume întreagă! Ce se va întâmpla în anul 2025: SFÂRŞITUL este a...
- Bărbat Capricorn - Caracteristici, compatibilitate, cine este și cum își trăiește relațiile de...
- Ce se întâmplă dacă bei oțet de mere seara: beneficii și riscuri