Simona Ionescu / Redactor Șef

Testat rapid. Solistul de la Eurovision nu a prizat cocaină. Ce făcea, totuși, pe masă

Testat rapid. Solistul de la Eurovision nu a prizat cocaină. Ce făcea, totuși, pe masă
Cântărețul italian câștigător al Eurovisionului este exonerat de acuzație de consum de droguri, după ce a spus că este „într-adevăr jignit” de prezumția „revoltătoare” a telespectatorilor că ar fi prizat cocaină în timpul finalei live.

În vârstă de 22 de ani, Damiano David, solistul Maneskin nu a prizat cocaină, el a avut rezultate negative la testarea pentru consum de droguri în urma unei anchete a Uniunii Europene a Radiodifuziunii (EBU). Verdictul a fost clar, oficialii EBU au transmis: „Nu a avut loc niciun consum de droguri în Camera Verde și considerăm problema închisă”.

Totul a pornit de la faptul că David a fost văzut în timpul concursului Eurovision de sâmbătă seară, care a avut loc la Rotterdam, aplecându-se spre masă în ceea ce a fost interpretat greșit de observatori ca fiind un gest asemanator cu al celor care prizează droguri, scrie Daily Mail.

Solistul de la Eurovision, Damiano David, nu a prizat cocaină

Damiano a respins vehement ideea că ar fi luat cocaină în timpul finalei. El a și explicat că  Thomas Raggi, chitaristul formației, a spart un pahar în Camera Verde. Duminică seară, Maneskin răspuns pe rețelele de socializare pentru a aborda zvonurile referitoare la consumul de droguri, oferindu-se deschiși „testării [drogurilor]”, deoarece au spus că nu au „nimic de ascuns”.

Apărând la BBC Breakfast, prezentatorul Dan Walker i-a întrebat pe membrii Maneskin dacă zvonurile și controversa cu privire la ceea ce părea a fi consumul de droguri în Camera Verde au umbrit victoria formației.

„Suntem băieți tineri cu o pasiune imensă pentru muzică și acest lucru ne eclipsează victoria. Vom face teste antidrog și vom dovedi că totul este speculație.  Fac testul de droguri astăzi peste câteva ore.  Permiteți-mi să spun că suntem cu adevărat jigniți”, a declarat la momentul respectiv Damiano.

Ce spun restul componenților trupei

Basista trupei  Maneskin, Victoria De Angelis, a adăugat: „Ne întristează pentru că încercăm să prezentăm un mesaj pozitiv.  Nu am avut niciodată pasiunea consumului de droguri și nu vrem să răspândim acest tip de mesaj. Ceea ce încercăm să facem este să ne concentrăm pe acest lucru incredibil (muzica) și pe oamenii care ne susțin. Asta contează cel mai mult. Nu cred că oamenii ar trebui să spună prostii”.

„Chiar suntem ÎMPOTRIVA drogurilor și nu am consumat niciodată cocaină.  Suntem gata să fim testați, pentru că nu avem nimic de ascuns. Suntem aici pentru a ne cânta muzica și suntem atât de fericiți de victoria Eurovision și vrem să le mulțumim tuturor că ne-au sprijinit”, au mai transmis câștigătorii Eurovision, pe rețelele sociale.

Sursa foto: Instagram

Florin Ristei stă cu ochii pe Naomi Hedman ca pe butelie ca să n-o pățească din nou. Fosta l-a cam înșelat

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre