Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății a fost condamnată vineri. Deși sentința nu este definitivă, Sorina Pintea nu va simți Paștele așa cum se cuvine.
Fostul ministru al Sănătății a fost trimisă în judecată în anul 2020
Trei ani și șase luni de închisoare pentru luare de mită. Este decizia pe care judecătorii Tribunalului din Baia Mare au dat-o în dosarul fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea. Decizia instanței nu este definitivă. Va urma recursul la Curtea de Apel.
Direcția Națională Anticorupție a trimis-o pe Sorina Pintea în judecată în aprilie 2020. Aceasta a fost acuzată că în perioada în care era manager al Spitalului Județean din Baia Mare a primit mită 120.000 de lei și 10.000 de euro.
Avocații Sorinei Pintea vor putea să depună apelul în termen de zece zile
„Reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect „proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente din Spitalul Judetean de Urgență «Dr. Constantin Opriș» Baia Mare”. Magistrații au confiscat suma de 10.000 de euro, iar magistrații au menținut sechestrul asupra mai multor bunuri. Apărătorii Sorinei Pintea vor trebui să depună apelul în termen de zece zile.
„Interzice inculpatei, cu titlu de pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor de a fi aleasă în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice”
În temeiul art. 65 alin. (1) C.pen. interzice inculpatei, cu titlu de pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor de a fi aleasă în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorități de stat şi de a exercita funcţia de manager în cadrul unui spital public, prev. de art. 66 alin. (1) lit. a), b) şi g) C.pen., care se execută în condiţiile art. 65 alin. (3) C.pen.
În baza art. 72 alin. (1) C.pen. deduce din pedeapsa aplicată măsura reţinerii şi cea a arestării preventive de la data de 29.02.2020 la data de 06.03.2020. În temeiul art. 289 alin. (3) C.pen. dispune luarea măsurii de siguranţă a confiscării speciale a sumei de 10.000 de Euro (echivalent în lei la data de 20.12.2019) de la inculpata Pintea Sorina, care se execută potrivit art. 574 lit. c) C.proc.pen. şi art. 79 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 253/2013.
Se va menține sechestrul asigurator
În baza art. 249 alin. (1) şi (4) şi art. 404 alin. (4) lit. c) C.proc.pen. menţine măsura asigurătorie (sechestrul asigurător) instituită prin ordonanţa din data de 19.03.2020 emisă în dosarul penal nr. 105/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Structura centrală, asupra imobilelor aparţinând inculpatei S.P., constând în: – cotă 1/1 din terenul extravilan în suprafaţă de ….bun comun cu soţul G.O., – cotă 1/7 din terenul extravilan în suprafaţă de …., bun comun cu soţul G.O., până la concurenţa sumei de 47.736 lei”, se arată în minuta instanței.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook