Simona Ionescu / Redactor Șef

Soțul femeii împușcate de Alec Baldwin îi aduce acuzații grave actorului. „Ar trebui să ne simțim prost pentru tine, domnule?”

Soțul femeii împușcate de Alec Baldwin îi aduce acuzații grave actorului. „Ar trebui să ne simțim prost pentru tine, domnule?”
Văduvul Halynei Hutchins îl reproșează lui Alec Baldwin faptul că se comportă de ca și cum el ar fi victima. Amintim că în toamna anului trecut, cunoscutul actor a împușcat-o mortal pe directoarea de imagine a westernului Rust, proiect care îi aparține și în care ocupă rolul principal.

Soțul directoarei de imagine împușcate și ucise de Alec Baldwin îl blamează acum pe actor pentru că a reușit să se transforme într-o victimă, deși el este cel care a apăsat pe trăgaci. „El a spus, în esență, că se simte îndurerat, dar fără vinovăție. Se pare că ar fi fost o victimă”, a declarat Matt Hutchins pentru NBC într-un interviu difuzat joi.

„Și auzindu-l învinovățind-o pe Halyna în interviu și transferând responsabilitatea altora și văzându-l plângând din cauza asta, mă simt de parcă ar trebui chiar să ne simțim rău pentru tine, domnule Baldwin?”

Directorul de imagine al filmului Rust, Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, a murit pe 21 octombrie când un pistol de recuzită folosit în film a fost folosit de Alec Baldwin, împușcând-o în piept.  Lui Baldwin, în vârstă de 63 de ani, i s-a spus că arma era „rece” – adică neîncărcată. În acest sens au existat și mărturii ale oamenilor din echipă la acel moment.

Pe 3 decembrie, el a declarat pentru ABC News că nu se simte vinovat pentru moartea ei. Pentru că nu el a fost responsabil cu pregătirea armei. „Cineva este responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat, și nu pot spune cine este, dar nu sunt eu”, a declarat actorul.

Matt Hutchins, un avocat educat la Harvard, a declarat pentru NBC că a simțit că cea mai mare parte din vină îi revine lui Baldwin.

Matt Hutchins îl acuză pe Alec Baldvin că pozează în victimă după ce a comis crima

„Ideea că persoana care ține pistolul și care face arma să se descarce nu este responsabilă este absurdă pentru mine. Dar siguranța armelor nu a fost singura problemă pe acel platou. Au fost o serie de standarde din industrie care nu au fost practicate și există mai multe părți responsabile”, a adăugat el, conform Daily Mail.

Văduvul, care are un fiu în vârstă de nouă ani, pe nume Andros, împreună cu răposata sa soție, a intentat un proces pentru omor din culpă împotriva lui Baldwin pe 15 februarie. Cel puțin 15 practici de siguranță au fost ignorate pe platoul de filmare, susține soțul Halynei.

„Procesul urmărește să tragă la răspundere persoanele care sunt responsabile pentru moartea Halynei. În cele din urmă, dreptatea nu o va aduce înapoi pe Halyna. Dar poate că amintirea ei poate ajuta la menținerea oamenilor în siguranță și la prevenirea unor alte astfel de fapte”, a mai spus avocatul.

Momente dramatice. Cum i-a spus Matt Hutchins fiului său că i-a murit mama

Bărbatul a rememorat momentele prin care a trecut atunci când i s-a spus că i-a murit soția. Dar și cum l-a anunțat pe fiul lor.  „Îmi amintesc că echipa de producție mi-a spus că Halyna a fost împușcată. Iar inima mi s-a înecat imediat, complet inexplicabil pentru mine că s-ar fi putut întâmpla așa ceva. Când am ajuns la medic și am vorbit cu el și el a detaliat exact ce s-a întâmplat și că ea nu a supraviețuit, am avut inima zdrobită. Știam că trebuie să-i spun fiului meu imediat”.

Matt Hutchins a spus că știe că trebuie să fie „foarte direct” cu Andros în legătură cu pierderea de neînțeles a mamei sale. Și-a amintit că l-a așezat și i-a spus că mama a murit. Și bineînțeles că nu a crezut imediat. Nu a vrut să creadă. Matt Hutchins a adăugat: „Cred că genul ăsta de știri trebuie doar să le spui de mai multe ori. Ca să poată fi crezute. În final a crezut, și am plâns împreună. Atunci, apoi în fiecare sărbătoare ce a urmat – Crăciun, Revelion, aniversarea noastră, ziua mea de naștere, Ziua Îndrăgostiților”.

Matt și Halyna au avut o poveste de dragoste nebună,  care a dus la 16 ani de căsnicie. „A fost destul de magic”, a spus el pentru NBC. Și-a amintit cum a călătorit 2.000 de mile până Ucraina natală a soției sale, pentru a cere o căsătorie la doar trei luni după ce s-au întâlnit.

„Îmi place să am încredere în intuiția mea în problemele inimii și am spus că pot să mă urc într-un tren și să merg 2.000 de mile și să ajung acolo. Asta face dragostea. Wow. Pe parcurs m-am hotărât să o cer în căsătorie și m-am pus în genunchi și am cerut-o. Este mult prea rapid pentru mine, nu știu, mi-a răspuns. Așa că a trebuit să o conving, ne-am întâlnit și i-am dat un inel”.

Pe lângă faptul că este iubirea vieții sale, Matt Hutchins își amintește de Halyna ca pe o mamă iubitoare și devotată.

Sursa foto: Instagram, NBC

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre