Simona Ionescu / Redactor Șef

Starurile de la Hollywood, împotriva lui Putin. Madonna, Schwarzenegger și alții fac lucruri neașteptate

Starurile de la Hollywood, împotriva lui Putin. Madonna, Schwarzenegger și alții fac lucruri neașteptate
Regina muzicii pop a fost printre primele staruri internaționale care a reacționat față de invazia rusească din Ucraina.

Cântăreaţa şi-a exprimat susţinerea pentru Ucraina într-un videoclip în care aminteşte de al Doilea Război Mondial. În clip apar imagini ale bombardamentelor din Ucraina din ultimele zile, alternând fotografii ale lui Vladimir Putin cu unele ale lui Adolf Hitler.

Pe fundal sonor se aude un remix al melodiei „Sorry”, lansată de Madonna în 2006. „Am ascultat minciunile tale şi toate poveştile tale şi nu le mai pot suporta”, cântă artista în timp ce afişează imagini cu liderul rus, dictatorul german şi cu cetăţeni ucraineni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madonna (@madonna)

„Putin a încălcat acordurile drepturilor omului. Putin nu are dreptul să şteargă existenţa Ucrainei. Vă susţinem, domnule preşedinte Zelenski! Invazia lacomă şi zadarnică a Ucrainei de către Rusia trebuie oprită!  Vă rog, trimiteţi ajutor umanitar cu scopul de a ajuta milioane de cetăţeni ucraineni ale căror vieţi sunt afectate de această criză chiar în acest moment”, e mesajul transmis de artistă. La finalul clipului îi arată degetul din mijloc lui Putin.

Madonna a distribuit și un videoclip al The New York Times care a adunat mărturiile civililor ucraineni care au primit arme pentru a-și apăra ţara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madonna (@madonna)

De-a lungul carierei, vedeta nu a ezitat să transmită imagini puternice. În timp ce Uniunea Europeană, Statele Unite, Japonia şi Canada au anunţat sancţiuni contra Rusiei, iar Franţa trimite soldaţi în ţările vecine Ucrainei, după un summit al NATO, starurile de la Hollywood susțin Ucraina și sunt alături de Volodimir Zelensky. Conform unui bilanț estimativ publicat sâmbătă, după trei zile de conflict, mii de ucraineni au fost răniți și peste 500 au fost uciși, printre care și doi copii.

Starurile interbnaționale îi sprijină pe ucraineni

Vedetele internaționale s-au implicat activ în criza ucraineană. Acestea  și-au exprimat public susținerea pentru poporul ucrainean care luptă pentru libertate și independență.

Arnold Schwarzenegger (74 de ani) s-a declarat profund impresionat de curajul și eroismul de care dau dovadă cei doi boxeri de talie mondială Vladimir și Vitali Klitschko (primarul Kievului). Actorul a fost printre primii de la Hollywood care au reacționat vehement împotriva lui Vladimir Putin. „Trebuie să fim uniți și fermi împotriva acestei agresiuni, acestui măcel rusesc”, a scris Schwarzenegger.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jamie Lee Curtis (@curtisleejamie)

Jamie Lee Curtis, de 63 de ani, a postat sâmbătă o fotografie AP cu profesoara de 52 de ani, din Kiev care a fost rănită la cap în timpul bombardamentelor de la finele săptămânii trecute. Ea a continuat seria postărilor dedicate președintelui ucrainean. Curtis cere statelor occidentale să aibă o atitudine mai fermă împotriva acestui atac.

Curtis avertizează că Ucraina este în pragul unei crize umanitare și cere poporului american să se mobilizeze pentru a-i ajuta pe refugiații de război și pe rudele celor care au căzut pe front apărându-și țara.  Conform unui bilanț publicat sâmbătă, se înregistraseră 500 de morți.

Jason Priestley a fost profund impresionat de femeile din Ucraina care au pus mâna pe arme și au plecat la război ca să își apere țara. El și le-a cerut politicienilor din întreaga lume să oprească acest măcel. Actorul crede că civilii trebuie protejați întotdeauna de nebunia conducătorilor. Amintimși că actorul spaniol Javier Bardem a protestat încă din data de 24 februarie la ambasada Rusiei din Madrid cerând încetarea războiului.

Sean Penn, în buncăre, alături de eroii din Kiev

Sean Penn, de 61 de ani, își arată sprijinul față de Ucraina fiind acolo și filmând tot ce se întâmplă chir acum. Poartă vesta anti-glonț, cască de soldat și doarme în buncăre. El se află în Kiev încă de la începutul săptămânii trecute pentru a filma un documentar despre cea mai mare tragedie a acestui început de veac.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ⭐ CASTINGS APPOLO ™ (@appolo.app)

El a făcut un interviu cu președintele Volodimir Zelenski și trăiește pe viu războiul din Kiev. Penn a dat un interviu pentru „Variety”, sâmbătă în care a condamnat public invadarea Ucrainei și a cerut explicații Kremlinului, pentru acest „ „război inutil și sângeros”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre