Simona Ionescu / Redactor Șef

Stereotipuri care ar fi trebuit să rămână în trecut, dar încă ne rănesc astăzi

Stereotipuri care ar fi trebuit să rămână în trecut, dar încă ne rănesc astăzi
Nu există loc pentru stereotipuri învechite în secolul 21, dar continuă să-și păstreze pozițiile puternice. Și sunt cei care pot fi răniți de răutățile auzite de la alții.

Cei mai curajoși își găsesc puterea de a nu acorda atenție unor astfel de lucruri mărunte și se pot referi la următoarele fraze și principii, care ar trebui de fapt lăsate în trecut, cu umor.

Care sunt stereotipurile perfide de care mulți oameni s-au săturat – dar cumva sunt încă în jur.

O fată ar trebui să fie feminină

Femeile din filme și emisiuni se limitează de obicei la o salată sau la o ceașcă de cafea atunci când sunt la întâlnire și se bucură de cadouri tipice „feminine”, cum ar fi ursuleții de pluș. Situațiile, în care reprezentanții frumoasei jumătăți a planetei se limitează la cutii stereotipe și incomode, sunt descrise de psihologi ca „feminitate toxică”.

Merită să fim atenți la faptul că, dacă o fată poartă blugi în loc de rochii și iubește tatuajele sau coafurile scurte, nu o face mai puțin feminină. Poate fi la fel de dorită și atractivă în ochii sexului opus ca o fată cu bucle lungi într-o rochie adorabilă.

Ar trebui să te mulțumești cu mai puțin

Unii oameni sunt extrem de critici cu ei înșiși – nu se așteaptă la cadouri de la viață și sunt gata să accepte mai puțin atunci când vine vorba de a alege un partener sau un loc de muncă. Potrivit experților, această persoană poate simți nemulțumire și tinde să justifice comportamentul inacceptabil al altora.

Toată lumea vrea același lucru

Dorințele unei persoane pot spune mult mai multe despre ele decât pare la prima vedere. După cum au descoperit cercetătorii, bărbații se străduiesc mai des să obțină putere și succes în relațiile de dragoste, în timp ce femeile își doresc fericirea, un aspect atractiv și o sănătate puternică.

Cu toate acestea, ar trebui să înțelegem că visele tuturor celor de pe planetă nu pot fi la fel. În timp ce scopul unuia poate fi o căsătorie reușită, obiectivul altuia poate fi o carieră uluitoare. Judecarea oamenilor exclusiv prin propria lor înțelegere a lumii este o idee predestinată eșecului.

Modalități de a adăuga volum părului tău. Este extrem de simplu!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre