Simona Ionescu / Redactor Șef

Dezvăluire. „Mai multe persoane știau că Elodia urma să fie ucisă”, dar nimeni nu a anunțat poliția

Dezvăluire. „Mai multe persoane știau că Elodia urma să fie ucisă”, dar nimeni nu a anunțat poliția
Cazul avocatei Elodia Ghinescu, care a fost ucisă de soț, dar al cărei cadavru nu a fost descoperit nici până azi, a șocat întreaga Românie. La ani distanță de la comiterea faptei, bărbatul tocmai a fost eliberat din penitenciar pentru „bună purtare”. Enigmele însă au rămas.

Odată cu eliberarea fostului polițist Cristian Cioacă, condamnat pentru uciderea soției sale Elodia Ghinescu, ies la iveală noi infirmați care, din motive neînțelese, nu au devenit publice până acum. Mai multe persoane știau cu zile înainte că Elodia urma să fie ucisă, dar nimeni nu a anunțat poliția. Între acestea, mama polițistului Cioacă și cuscra sa, mama Elodiei Ghinescu.

Mama Elodiei Ghinescu face acuzații grave la adresa ginerelui său, Cristian Cioacă, care, în urmă cu câteva zile, a ieșit din închisoare. Așa cum știți, la finele lunii august, Tribunalul Argeș a decis eliberarea lui Cristian Cioacă, care fusese încarcerat în urma unei condamnări definitive date de Curtea de Apel Pitești pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu. Pedeapsa a fost de 15 ani și opt luni de detenție.

Procurorii au stabilit cum a scăpat Cioacă de cadavrul soției

Procurorii arătau în rechizitoriu că în noaptea de 29 spre 30 august 2007, „pe fondul unor relații conflictuale preexistente legate de un iminent divorț determinat de presupusele relații extraconjugale ale soților, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuțiile au degenerat, context în care Cristian Cioacă i-a aplicat soției sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia”. Procurorii au mai arătat că acesta ar fi dus trupul soției sale în cada băii principale din casa lor,  unde l-a depesat pentru a-l putea ascunde mai ușor, ulterior.

Cristian Cioacă și soția sa, avocata Elodia Ghinescu au făcut casă bună împreună, ani de zile. Cei doi au împreună un fiu

Crima s-a petrecut în apartamentul lor din Brașov. Acolo procurorul Marius Iacob și criminaliștii Poliției Române au găsit și ridicat probe.

„Folosind o geantă de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumpărase în timpul vacanței în Dubai, precum și perdeaua de duș din baia aferentă dormitorului (aceasta din urma fiind menită a împiedica eventualele scurgeri de sânge), inculpatul Cioacă Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru în portbagajul autoturismului și le-a ascuns într-un loc necunoscut. S-a constatat și lipsa unor obiecte, precum: un cuțit cu lungimea de 25-30 cm, două prosoape, geanta de voiaj și perdeaua de duș”, au mai notat procurorii în rechizitoriul în care susțin că, în momentul comiterii faptelor, fiul celor doi se afla în locuință.

Soacra lui Cioacă susține că ginerele a ars-o pe Elodia la Protan

Soacra lui Cristian Cioacă a reacționat îngrozită la aflarea veștii că bărbatul a părăsit penitenciarul. Ea și-a amintit fapte care i-au fost relatate imediat după crimă.

Emilia, mama Elodiei Ghinescu, povestește că știa de la cuscra sa că Cioacă pusese la cale să se răzbune pe soție. Foto: Click!

„Păi foarte prost că i-au dat drumul, pentru că el a săvârșit o crimă deosebit de gravă, deosebit de gravă. Și plus de asta, de cadavru nu știu ce să zic, pentru că foarte multe persoane de la… mi-au spus că l-au văzut în dimineața aceea ieșind de la Protan. La Protan (n.r. în Codlea, localitate din apropierea Brașovului), adică de unde se ard animalele. El nu a putut justifica în dimineața aceea plecarea lui până la ora 8 jumate”, a declarat Emilia Ghinescu, mama Elodiei, conform Wowbiz.ro.

Mai multe persoane știau cu zile înainte că Elodia urma să fie ucisă

Mai mult decât atât, Emilia Ghinescu a discutat cu cuscra sa despre faptul că fostul polițist urma să îi aplice o corecție soției sale, dar niciuna dintre femei nu s-a gândit să alerteze poliția.

„De Cristian Cioacă nu mă interesează, nu știu cum să vă zic. Pentru mine este inexistent pe această planetă. Nici nu vreau să aud de el. Este un criminal, el mi-a omorât fiica pentru că mama lui l-a pus. Autorul moral al acestei crime este mama lui. Mama lui m-a sunat, înainte cu vreo 3-4 zile de a se întâmpla acest lucru, și mi-a spus că Elodia o să mănânce bătaie de la fiul ei soră cu moartea și că n-ar vrea să fie în locul ei”,  a mai spus Emilia Ghinescu.

Sursa foto: arhivă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre