Simona Ionescu / Redactor Șef

Știrea momentului. Ce se întâmplă acum cu cea mai bogată româncă din lume

Știrea momentului. Ce se întâmplă acum cu cea mai bogată româncă din lume
Topul bogaților lumii e pe cale să se schimbe dramatic, chiar zilele acestea, iar totul are legătură cu o româncă.

Cea mai bogată româncă din lume îi spune adio soțului ei miliardar. Jenny Paulson divorţează, după 20 de ani de căsnicie, de John Paulson, care deține compania Paulson&Co. Amintim că Donald Trump avea legături de prietenie cu familia Paulson, iar Jenny Paulson este cea despre care se spune că l-ar fi convins pe fostul președinte american să candideze.

În consecință, scrie presa de peste Ocean, una dintre cele mai mari averi din SUA ar putea fi schimbată drastic. Românca poate deveni miliardară după divorțul de soțul său. Este un renumit investitor de pe Wall Street

Cea mai bogată româncă din lume e gălățeancă

The New York Post transmite că, atunci când s-au căsătorit, cei doi nu au încheiat niciun contract prenupţial. Jenny Paulson, în vârstă de 50 de ani, s-a născut în Galați. Ea și-a cunoscut soțul cu mult timp înainte ca acesta să devină faimos și superbogat.

Investitorul a angajat-o drept asistentă, la scurt timp după ce aceasta a obținut azil politic în SUA. Mai târziu, la 45 de ani, John Paulson a decis că a sosit momentul să se căsătorească și a ales-o pe ea. De ce a făcut asta, a dezvăluit în cartea care-i relatează biografia, „The Greatest Trade Ever”, de Gregory Zuckerman.

Jenny avea „personalitatea îmbucurătoare pe care o căuta”. „Jenny nu consuma alcool, nu fuma şi nu ieşea noaptea în oraş. Era o gură de aer proaspăt”, după cum a spus în trecut Paulson pe Jenny. Gălățeanca a fost curtată un an de zile. Timp în care a insistat că, dacă aveau să aibă o relație, ea trebuie concediată din poziția de asistentă a bărbatului care îi devenea iubit. Într-un final românca a acceptat să ia masa cu boss-ul ei, iar după peste 200 de întâlniri, John a cerut-o în căsătorie.

Jenny Paulson a plecat în America la fratele ei, George Zaharia. Acesta fugise înainte de 1989 din România. Cei doi avut avut parte de noroc abia după ce Jenny s-a căsătorit cu miliardarul John Paulson, care deține compania Paulson&Co.

Cine este John Paulson, un apropiat al președinților americani

În vârstă de 65 de ani, John Paulson are o avere netă de 4,8 miliarde de dolari, obţinută mai ales în urma pariului pe care l-a plasat împotriva pieţei imobiliare din SUA înaintea crizei financiare din 2008. Totodată, acesta deţinea în 2019 aproximativ 1,9 miliarde de dolari în cadrul fundaţiei familiei Paulson.

De asemenea, a câştigat aproximativ 20 de miliarde de dolari în momentul în care s-au prăbuşit creditele ipotecare subprime şi au provocat cea mai gravă criză financiară de la Marea Depresiune a anilor 1930.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre