Simona Ionescu / Redactor Șef

Surse. Prințul Harry se întoarce în Marea Britanie, pentru funeralii. Ce se întâmplă cu Meghan?

Surse. Prințul Harry se întoarce în Marea Britanie, pentru funeralii. Ce se întâmplă cu Meghan?
Prințul Philip a murit la vârsta de 99 de ani, în această dimineață. Anunțul a fost făcut de Familia Regală britanică în jurul prânzului. Urmează o perioadă tristă pentru monarhie, însă prințul Harry se pare că se întoarce în Marea Britanie pentru funeralii. Ce se întâmplă cu Meghan Markle în acest timp.

Prințul Philip a murit la castelul Windsor, la trei săptămâni după ce fusese externat din spital, acolo unde a stat 28 de zile și a suferit o operație pe inimă. „Cu o profundă durere spunem că Majestatea Sa Regina anunță moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh”, scria în comunicatul oficial. În acest moment rămâne întrebarea dacă prințul Harry se întoarce în Marea Britanie sau nu. 

Odată ce vestea morții prințului Philip s-a răspândit, au început să curga mesajele de condoleanțe din partea oficialităților. Conturile de pe rețelele sociale și site-ul oficial al Casei Regale și-au schimbat imediat culorile în alb și negru. În plus, site-ul oficial este momentan oprit aproape total, pentru „adaptarea la situație”. Este de așteptat ca acesta să fie din nou disponibil în cursul zilei de astăzi. 

Ce urmează pentru britanici. Regina își va plânge soțul în intimitate timp de 8 zile

Suverana în vârstă de 94 de ani va pune pauză acum îndatoririlor regale. Afacerile de stat au fost, de asemenea, întrerupte și nici o lege nu va primi acordul regal. Regina Elisabeta va avea acum o perioadă de 8 zile în care îl va putea plânge pe prințul Philip. 

Se așteaptă ca perioadele suplimentare de doliu regal să continue după primele opt zile. Regatul Unit ar urma să intre într-o perioadă de 10 zile de doliu, iar gospodăria regală britanică își va prelungi perioada cu 30 de zile. Conform tradiției, membrii familiei regale sunt așteptați să poarte haine negre sau întunecate în acest timp. După ce se desfășoară o slujbă de înmormântare, se așteaptă ca regina să continue doliu în privat, în timp ce îndeplinește sarcini private.

Prințul Harry vine acasă. De Meghan Markle nu se știe nimic 

Prințul Harry se întoarce

O sursă apropiată familiei regale a declarat pentru Daily Mail că prințul Harry nu va rata acest moment. Astfel, acesta ar urma să se întoarcă în Marea Britanie pentru a fi alături de bunica sa și de familie. „El nu va dori altceva decât să fie acolo pentru familia sa și, în special, pentru bunica sa, în această perioadă îngrozitoare”, a spus sursa. 

Nu se știe însă dacă Meghan Markle va putea ajunge, căci aceasta este însărcinată și doctorul ar trebui să aprobe o eventuală călătorie. „Meghan este în mod evident însărcinată, așa că va trebui să primească sfaturi de la medicii săi dacă este sigur să călătorească, dar cred că Harry va merge cu siguranță”, a încheiat sursa respectivă. 

În acest moment britanicii fac pelerinaj la porțile Palatului Buckingham și lasă flori și lumânări în memoria Prințului Consort. 

Ce se știe despre funeraliile prințului Philip 

În acest moment nu au fost făcute anunțuri oficiale în ceea ce privește următorii pași. Daily Mail (foto) a dezvăluit însă că există deja un plan special conceput pentru ocazie, chiar de către prințul consort, cu mult timp înainte. Conform protocolului, Philip se va odihni în castelul Windsor pentru o perioadă de câteva zile înainte de înmormântarea sa la Capela St. George. Slujba se așteaptă să respecte regulile privind distanțarea socială. 

Fanilor regalității li s-a spus să nu participe la nicio parte din evenimentele care alcătuiesc înmormântarea și nici să nu depună flori. Asta pentru a respecta restricțiile Covid-19.

Se așteaptă ca ducele de Edinburgh să fie înmormântat în grădinile Frogmore, pe terenul castelului Windsor. În zilele următoare sunt de așteptat și salve de tun în onoarea sa.

Foto: Facebook

Joe Biden atacă un subiect sensibil. Președintele ia decizii istorice

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre