Simona Ionescu / Redactor Șef

Tartă cu morcovi. O rețetă pentru zilele când vreți ceva ușor

Tartă cu morcovi. O rețetă pentru zilele când vreți ceva ușor
O tartă cu morcovi este perfectă pentru zilele în care vreți un preparat uşor și sănătos. Durează maximum o oră, dar merită.

Dacă ați început o dietă sau pur și simplu vreți să mâncați sănătos vă sugerăm o rețetă cu legume: tartă cu morcovi.

Tartă cu morcovi. Rețeta

Acest preparat se face din ingrediente la îndemână, iar rezultatul este forte gustos.

Ingrediente

Pentru tartă:

  • 250 g făină
  • 2 gălbenuşuri
  • 1-2 linguri apă rece
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 250 g caşcaval ras
  • 100 g brânză de vaci
  • 2 ouă bătute
  • 2 linguri smântână
  • sare
  • piper
  • ceapă verde tăiată rondele, pentru decor
  • pătrunjel, pentru decor.

Mod de preparare

  • Freci untul cu gălbenuşurile, adaugi oul întreg, sarea, apa şi făina. Frămânţi aluatul şi îl dai la rece 30 de minute. Întinzi aluatul într-o tavă tapetată, cu pereţi detaşabili, îl înţepi şi îl coci în cuptorul preîncălzit, 10 minute.
  • Scoţi tarta şi o laşi la răcorit.
  • Amesteci 200 g de caşcaval ras cu brânza de vaci, ouăle şi smântâna. Păstrezi restul de caşcaval pentru gratinat. Potriveşti gustul cu sare şi piper.
  • Umpli tarta în felul următor: aşezi un strat de felii de morcovi, unul de brânză cu ouă şi ultimul strat de morcovi.
  • Presari caşcavalul rămas.
  • Dai tava la cuptor până se rumeneşte.
  • O serveşti decorată cu rondele de ceapă verde şi frunze de pătrunjel.

Victor Rebengiuc,  64 de ani de teatru. Cum arăta în tinerețe

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre