Zacuscă de morcovi. Cea mai simplă rețetă

Zacuscă de morcovi. Cea mai simplă rețetă
Ce nu știu gospodinele noastre să gătească pentru a umple  cămara! Au copt toată vara, iar acum a venit vremea pentru zacusca de morcovi. Dacă nu ați încercat-o, merită să o faceți. Cea mai simplă rețetă.

Este foarte ușor să prepari o zacuscă de morcovi și ieftin. Plus, că este plină de vitaminte.

Zacuscă de morcovi. Rețeta

Cu această rețetă, gospodinele scapă de copt legumele, acum când este cald afară.

Ingrediente

  • 4.5 kg de roșii;
  • 3 kg de morcovi;
  • 250 g de usturoi;
  • 500 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui (2 pahare);
  • 5 ml de oțet 70% (o linguriță) sau 50 ml de oțet 9% (10 lingurițe)
  • o linguriță de piper măcinat (sau după gust);
  • 250 g de zahăr (un pahar) sau după gust (în funcție de dulceața morcovului);
  • 75 g de sare neiodată (3 linguri).

Volumul paharului folosit este 250 ml.

Din aceste ingrediente veți obține 12 borcane de 500 ml de zacuscă.

Mod de preparare

  • Îndepărtați cotoarele roșiilor și tăiați-le în bucăți.
  • Curățați morcovul de coajă și tăiați-l în bucăți.
  • Treceți morcovul și roșiile prin mașina de tocat carne (sucul rămas în bolul, în care s-au aflat roșiile, nu trebuie folosit). Puneți-le într-un vas adânc. Amestecați foarte bine.
  • Adăugați uleiul rafinat de floarea-soarelui, zahărul și sarea neiodată. Amestecați.
  • Fierbeți zacusca timp de 50-60 minute din momentul clocotirii, pe foc mic, amestecând periodic.
  • Cu 10 minute înainte de terminarea timpului de fierbere, adăugați usturoiul trecut prin mașina de tocat carne și piperul măcinat.
  • La sfârșit, adăugați oțetul. Amestecați și fierbeți zacusca pe parcursul a încă 1-2 minute.
  • Acoperiți-le îndată cu capace sterilizate și închideți-le ermetic.
  • Întoarceți-le cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.
  • Puneți conservele obținute la locul de păstrare. Sursa: retete-usoare.eu
Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp