Simona Ionescu / Redactor Șef

Telenovela Lasconi continuă. Fiica LGBTQ vrea să intre în politică, iar mama are reclamații ca primar

Telenovela Lasconi continuă. Fiica LGBTQ vrea să intre în politică, iar mama are reclamații ca primar
Oana, fiica Elenei Lasconi a decis că vrea să intre în politică, după ce şi-a scos mama din cursa pentru alegerile europarlamentare. În urmă cu câțiva ani o susținea, însă, așa cum românii au putut constata, în politică n-ai mamă, n-ai tată.

Telenovela familiei Lasconi continuă cu un nou episod, iar acesta se anunță incitant. Oana Lasconi, fiica primăriței din Câmpulung Muscel, a decis să intre ea însăși în politică, după ce și-a „demolat” mama care a fost eliminată din cursa pentru Europarlamentare. Cu o simplă postare pe contul ei de Instagram, mulți au crezut că ea a pus capăt carierei politice a mamei sale, care urma să fie încununată de un loc în Parlamentul European.

Elena Lasconi și-a văzut cariera politică ruinată de fiica sa, exact în momentul în care totul era pregătit pentru a urca pe noi culmi ale afirmării (Sursa foto: Instagram)

Până la scandalul iscat de cea căreia i-a dat viață. Elena Lasconi se afla în fruntea listei de candidați din partea USR la alegerile europarlamentare ce urmează anul viitor. După dezvăluirile devastatoare ale fiicei acesteia, președintele partidului, Cătălin Drulă, i-a cerut Elenei Lasconi să se retragă. Iar ea s-a conformat. Acest lucru a condus, însă, la o revoltă internă în USR, mulți membri cerându-i președintelui Cătălin Drulă să plece el sin fruntea partidului.

Cariera politică a mamei a făcut-o pe fiică să se gândească la a ei

Elena Lasconi a stârnit un val de critici în rândul unor membri USR și LGBTQ, după ce a mărturisit că a votat DA la Referendumul pentru familie și s-a declarat susținătoarea căsătoriei între bărbat și femeie. Fiica sa a criticat-o violent pe mama ei pe internet, generând și ea o serie de reacții negative, inclusiv previziunea unora cu privire la finalul carierei politice a fostei jurnaliste.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oana (Kandly) (@theonlyoana)

Doar că, după o zi, fiica Oana, „în şoc şi absolut dezgustată” că a aflat că mama ei a votat DA la referendumul Coliţiei pentru Familie, a anunțat pe contul ei de Instagram că vrea să intre în politică. Nu în cea de la Paris unde locuiește de ani buni, ci în cea de la București.

Oana Lasconi oferă detalii despre viața și crezul ei după ce a anunțat că vrea să intre în politică (Sursa foto: Instagram)

Cum îi răspundea Oana mamei sale, în timpul zilei Referendumului

Deși acum este total împotriva mamei sale, Oana Lasconi și mama ei făceau politică la unison la alegerile precedente. În ziua desfășurării Referendumului pentru familie, Elena Lasconi a postat pe rețelele sociale un clip cu fiica sa și mai multe imagini furnizate de aceasta, de la Paris, cerând autorităților să prelungească programul secției de votare, având în vedere numărul mare de români doritori să își exprime opțiunea.

Oana, cea care acum lansează mesaje de genul „Un homofob mai puțin în Parlamentul European”, cu țintă directă mama sa, își încheia, cu ani în urmă, intervenția de la Paris cu „Vă pup și vă iubesc pe toți cei din România, și mai ales pe tine, mama”.

Amintim că la Referendumul pentru familie, organizat în 2018, au votat peste 3.800.000 de români. 91% dintre ei au votat pentru menținerea prevederilor constituționale, fără ca în legea fundamenală să fie precizat clar faptul că doar uniunea dintre un bărbat şi o femeie poate fi considerată căsătorie.

Cine este Oana Lasconi, tânăra LGBTQ care vrea să intre în politică

Oana Lasconi a decis acum să intre în politică. „Am fost „războinic de tastatură” mulți ani, iar acum e momentul să îmi folosesc pasiunea pentru politică și iubirea nemărginită pe care o simt pentru planeta noastră frumoasa și toate creaturile ei în direcția unei schimbări reale. Știu că nu va fi ușor, este deja dificil să navighez ura, însă a venit momentul să îmi îmbrățișez adevăratul scop.

Anunțul fiicei Elenei Lasconi, Oana, legat de opțiunea pentru o carieră politică (Sursa foto: Instagram)

Nu am o diplomă, așa cum multe publicații țin să menționeze, însă am o dorință de a lupta pentru dreptate cu orice cost. Nu vreau să fiu populară, vreau să văd progres. M-am săturat. Nu mai pot să tac. Acum e momentul să urlu pentru o lume mai bun”, a anunțat tânăra pe rețelele sociale.

După ce a scos-o pe mama ei de pe lista de europarlamentari, Oana Lasconi se declară satisfăcută (foto: Instagram)

În vârstă de 31 de ani, Oana Lasconi se descrie pe Instagram ca fiind o „anticapitalistă transilvăneană în Paris”, susținătoare a drepturilor LGBTQ, comunitate din care face parte, conform propriilor declarații. Se mai declară socialistă și prieten al sindicatelor, „mamă de plante”, veterană în gaming, muzician în devenire și scriitor aspirant. Tânăra trăiește în capitala Franței de șapte ani pentru a-și urma pasiunea pentru jocurile pe calculator.

Elena Lasconi are probleme ca primăriță de Câmpulung Muscel. Critici dure

Ținta unui scandal teribil iscat de fiica sa LGBTQ, Elena Lasconi nu are probleme doar în legătură cu afirmația că ar fi  votat DA la Referendumul pentru familie, poveste care a costat-o eliminarea din lista candidaților USR la europarlamentare. Fosta jurnalistă care a îmbrățișat cariera politică se confruntă însă și cu reclamații vizavi de modul în care conduce orașul Câmpulung Muscel, în calitate de primăriță.

Printre numeroasele reacții se numără și cea a jurnalistului Dorin Chioțea, care acuză starea deplorabilă în care a ajuns orașul cu un potențial turistic enorm.

Primărița din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, acuzată că a lăsat orașul de izbeliște, lucrând mai atent la propria imagine publică (Sursa foto: Instagram)

„În tot circul cu Elena Lasconi – căreia îi apreciez franchețea și demnitatea! – nu am găsit un rând despre nimicul absolut produs de dânsa la Câmpulung Muscel. Merg acolo de 7 – 8 ori pe an, când ajung de fapt la pensiunile din zona Cabanei Voina (unde este un aer incredibil). Ei bine, Câmpulung e un dezastru de vreo 25 de ani, o ruină, iar sub mandatul de primar al dnei Vedetă TV Lasconi problemele s-au adâncit”, a spus acesta prin intermediul unei postări pe Facebook.

Jurnalistul o acuză pe primărița Lasconi că este mai preocupată de imaginea sa publică decât de problemele comunității și ale orașului: „În afara de clasicele festivisme, „managementul” urban propus cu surle și trâmbițe de Elena Lasconi nu a produs decât promisiuni și foarte puține cârpeli.

Un oraș cu un potențial turistic enorm zace în ruină, privat de proiecte îndrăznețe, iar Elena face baie de mulțime și se lăfăie prin studiourile TV gonflându-se cu așa-zise realizări. Menționez că nu am rude în zonă și nici mize personale. Nu mă interesează nici cele politice, însă nu pot să tac atunci când e vorba despre administrație. Ceea ce scriu aici se poate verifica obiectiv”, a mai adăugat jurnalistul.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre