Simona Ionescu / Redactor Șef

Tentativa de asasinat a lui Trump. Gestul făcut de părinții asasinului Crooks a băgat FBI la bănuieli

Tentativa de asasinat a lui Trump. Gestul făcut de părinții asasinului Crooks a băgat FBI la bănuieli
Ancheta privind tentativa de asasinat la adresa lui Donald Trump se complică. După ce FBI a fost acuzat că a aprobat incinerarea cadavrului lui Thomas Crooks, acum cei vizați sunt părinții. Aceștia au băgat FBI la bănuieli în urma gestului făcut.

FBI este în alertă după ultimul gest făcut de părinții lui Thomas Crooks, iar investigația privind tentativa de asasinat a lui Donald Trump ia proporții nebănuite. În urmă cu aproximativ două săptămâni, FBI a fost acuzat că a aprobat incinerarea cadavrului lui Thomas Crooks, deși ancheta este în plină desfășurare. 

Într-o răsturnare de situație bizară, FBI se pare că îi investighează acum pe părinții tânărului de 20 de ani care a deschis focul asupra lui Trump, rănindu-l pe acesta și încă două persoane și omorând un om. 

Părinții lui Thomas Crooks și-au angajat avocați de top 

Părinții lui Thomas Crooks, care a tras în Trump, au angajat o echipă de avocați de top. Alegerea firmei de avocatură de către părinți sugerează că aceștia se pregătesc atât pentru posibile acuzații penale, cât și pentru acțiuni civile din partea familiilor celorlalte victime ale fiului lor.

Quinn Logue, firma de avocatură din Pittsburgh angajată de Matthew Crooks și soția sa Mary, în vârstă de 53 de ani, se descriu ca avocați de proces specializați atât în apărarea penală, cât și în procese civile, inclusiv în cazuri de deces nejustificat și vătămări corporale.

FBI nu a oferit până acum un motiv pentru fapta comisă de Thomas Matthew Crooks (foto)
Sursa: DailyMail

Avocații fondatori John Quinn și Matthew Logue au fost recunoscuți amândoi în „Top 50 Avocați din Pittsburgh,” iar firma lor apare constant în publicații precum Super Lawyers și Best Lawyers in America.

FBI investighează o posibilă implicare a părinților în cazul asasinatului 

În timp ce părinții și-au angajat avocați de top, FBI-ul continuă să investigheze cât de mult știau aceștia despre tentativa de asasinare a fostului președinte. 

Tatăl asasinului, Matthew Crooks, în vârstă de 53 de ani, este un pasionat de arme, care a vândut arme rudelor în trecut
Foto: DailyMail

Această evoluție vine în contextul în care un membru al familiei Crooks a declarat că FBI-ul „încă are multe întrebări” despre cât de mult știau părinții ucigașului – dezvăluind totodată că tatăl asasinului, Matthew Crooks, în vârstă de 53 de ani, este un pasionat de arme, care a vândut arme rudelor în trecut, conform DailyMail. 

Un reprezentant al Congresului ridică întrebări

Membrul familiei, care a cerut să rămână anonim, a spus: „FBI-ul încă are multe întrebări despre cât de mult știau și cum (n.r. Thomas) a reușit să scape de vigilența lor.”

Ideea că cineva ar fi putut să-l ajute pe Thomas Crooks a primit mai multă credibilitate joi din partea reprezentantului SUA din Florida, Mike Waltz. Într-un interviu exclusiv pentru DailyMail.com, el a pus la îndoială dacă tânărul de 20 de ani a acționat singur.

Tentativa de asasinat este investigată și de 12 parlamentari

Tentativa de asasinat este investigată și de o comisie a Camerei formată din 12 parlamentari. Printre aceștia se numără congresmanul republican Waltz, care nu este convins că atacatorul a acționat singur.

Printre cei care investighează tentativa de asasinat se numără și Mike Waltz, reprezentant al Florida în Congresul SUA

Waltz a pus la îndoială afirmația forțelor de ordine federale că el a fost singurul autor, atrăgând atenția asupra faptului că nu s-au oferit răspunsuri la alte întrebări, cum ar fi motivul pentru care Crooks avea conturi de mesagerie criptate din străinătate.

Tânărul de 20 de ani avea conturi de mesagerie criptate din străinătate 

Crooks a reușit, de asemenea, să creeze mai multe explozibile cu detonatoare la distanță, un alt detaliu care l-a făcut pe Waltz să ridice sprâncenele.

„Nu ne puteți spune motivul său, dar ne puteți spune că a acționat singur?”, a întrebat congresmanul din Florida. „Nu puteți accesa aceste conturi criptate din străinătate, dar ne spuneți că a acționat singur?”

„Deci, nu cred asta încă.”

Părinții lui Crooks au încercat să își contacteze fiul când nu l-au putut găsi în acea zi, dar el nu a răspuns. Ulterior, au sunat autoritățile pentru a le spune că fiul lor este dispărut. Nu se știe dacă erau conștienți că era înarmat.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre