Simona Ionescu / Redactor Șef

Țepele date artiștilor. Smiley și CRBL, plătiți în telefoane și legume pentru concerte

Țepele date artiștilor. Smiley și CRBL, plătiți în telefoane și legume pentru concerte
Țepele sunt la ordinea zilei în showbiz și au pățit-o chiar și artiștii cei mai în vogă în România. Smiley și CRBL au povestit prin ce situație complicată au trecut.

Invitați într-un podcast recent, Smiley și CRBL le-au spus românilor care a fost cel mai rău loc în care au cântat. Atunci au fost plătiți în telefoane mobile. După un alt concert au primit ca plată legume.

La spectacolele lui Smiley și CRBL nu puteai arunca un ac în trecut, dar sunt puțini care știu situațiile complicate prin care au trecut artiștii la începuturile lor artistice. Prezenți la podcast-ul prietenului lor Speak, băieții au povestit un moment de la Brașov, pe care nu-l vor uita niciodată, când au fost plătiți în telefoane mobile.

„Atâta am, dacă vreți să le luați, dacă nu, nu”

„Era bal de boboci, am parcat dubița în fața clubului plin de copii. Și trebuia să ne banii înainte. Au venit două mașini, au blocat mașina noastră, niște băieți din ăia de Brașov și ne-au spus că nu pleacă nimeni.

Păi, dă-ne banii… Patronul a venit cu o mână de telefoane și mi-a spus: atâta am, dacă vreți să le luați, dacă nu, nu. Și era Cătălin, era mașina lui, care este tour manager la Fly Project și spune: Măi, băieți, ne distrug ăștia mașina”.

„Slavă Domnului că nu ne-am rupt ceva pe acolo”

Le iau eu, le duc mâine în Obor, le vindem, scădem motorina și ce rămâne împărțim”, a povestit CRBL.

Dincolo de asta, când băieții au intrat în club, au rămas fără cuvinte când au văzut în ce condiții erau obligați să cânte.

„Condens, patinoar pe jos, apă pe jos și noi făceam break dance pe cimentul ăla. Slavă Domnului că nu ne-am rupt nimic acolo, dar a fost ceva rău de tot”, a mai spus artistul care, la vremea aceea, cânta cu Smiley în trupa Simplu.

S-a cântat și pe gogoșari și morcovi

Un alt episod de care acum artiștii râd când își aduc aminte este cel în care au fost plătiți cu gogoșari și morcovi. Evenimentul a avut loc într-un sat, într-o discotecă în aer liber.

„Domne, v-am chemat că a fost recolta de castraveți extraordinară anul ăsta și ne-am permis că vă chemăm. Și la un moment dat se așează o domnișoară lângă mine, îmi spune ce bine am cântat și că ea e din satul vecin. Noi nu cultivăm castraveți. Dar dacă se prinde, anul viitor putem să vă plătim și noi în produse?”, a spus Smiley, râzând.

În timp ce domnișoara încerca să bată palma cu artistul, CRBL a intrat în cămăruța organizatorului, pentru a luat banii care i se cuvenea trupei.

„Și spune că nu s-a făcut recolta. Și eu spun: Păi, banii unde sunt? Și el zice: nu s-a făcut. Pot să vă dau niște lădițe de ardei, de gogoșari. Eu m-am înnegrit la față, pentru că nu știam dacă e o glumă sau nu, dar ăla vorbea serios”, a continuat CRBL.

Adrian Minune și-a luat singur porcul din coteț când a cântat cu Jean de la Craiova

De plata „în natură” nu au scăpat nici Adrian Minune și Jean de la Craiova. Artistul oltean a povestit cum a intrat regele manelelor în coteț ca să scoată porcul și să-l pună în portbagaj.

„Am terminat cântarea și a ieșit socrul cu ginerică. N-am ieșit la masă… darul… cutare… Și mai trebuia să ne dea vreo 2000 de lei, îți dai seama? Ce facem bre, am cântat toată noaptea? Și cum vorbeam noi, auzeam guiț, guiț, guiț… Îi fac semn lui piticu: porcul! Nu, că ne omoară ăștia, zice… Taci din gură.

Bre, uite cum facem. Dă-ne, porcul, bre… Păi, cum… Hai, luați porcul. (…) În cușca aia mică, cine putea să intre să ia porcul? Eu, ditamai găliganul? Și a intrat Adrian, care era plin de caca pe genunchi. El încăpea și în picioare”, a spus Jean râzând.

„12.000 de lei, Doamne, ce am făcut?”

Ulterior, Adrian a intrat în cotețul ăla micuț, a luat porcul, l-a băgat în Dacia lui roșie și băieții au plecat.

„Dar ce să faci, eu la bloc, el la curte, la Ștefănești. Și îi spun lui Adrian: Ia tu porcul, dă-mi mie ceva, că el avea mereu bani la el.

Am primit 1000 de lei, m-am bucurat. Dar ce să vezi? După două săptămâni, fată purceaua: 12 purcei. Turbam de nervi… am făcut repede socoteala… 12.000 de lei, Doamne, ce am făcut?”, și-a spus Jean povestea în podcast-ul lui Bursucu, râzînd totuți de țeapa pe care și luat-o cu purceaua.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri