Simona Ionescu / Redactor Șef

Țiriac și Becali s-au aliat împotriva statului român. Cer bani mulți!

Țiriac și Becali s-au aliat împotriva statului român. Cer bani mulți!
Pe Ion Țiriac și pe Gigi Becali îi știe o lume întreagă. Unul a ajuns să fie cel mai bogat român după ce a început o carieră sportivă. Celălalt a avut oi și a devenit mare proprietar de terenuri.

Ion Țiriac (84 de ani) și Gigi Becali (65 de ani) s-au aliat împotriva statului român și s-au adresat instanței, susținând că nu și-au primit despăgubirile pentru terenurile care le-au fost expropiate din zona Otopeni. Sumele pe care mizează cei doi afaceriști sunt de ordinul milioanelor bune de euro.

Țiriac s-a adresat Tribunalului Ilfov

Fostul jucător de tenis susține că are de recuperat zece milioane de euro de la statul român după ce, în 2018, odată cu proiectul  de un miliard de euro pentru extinderea aeroportului „Henri Coandă” din Otopeni, s-a  decis exproprierea  a 600 de hectare, 50 dintre acestea aflate în proprietatea lui Ion Țiriac. De la Gigi Becali statul s-a folosit de o parcelă de teren de aproape 60.000 de metri pătrați.

700 de români, printre care Becali și Țiriac, așteaptă bani

Suma totală pentru exproprieri se ridică la 115.092.501 de lei, conform fanatik.ro. Pe lista celor care au bani de primit, în urma acestor expropieri, se află 700 de proprietari. Fostul jucător de tenis este cel care a avut cea mai mare suprafață, cumulată din două terenuri. Pentru că nu și-a primit banii,  a deschis o acțiune la Tribunalul Ilfov și cere să-i fie achitată suma de 48,95 milioane de lei, aproximativ 9,8 milioane de euro.

Conform sursei citate, Țiriac ar fi cumpărat terenul în anul 2006 de la miliardarul Dan Petrescu, cu 50 de milioane de euro. Pe lista persoanelor ale căror terenuri au fost expropiate se află și Gigi Becali. Patronul FCSB e nominalizat  în legătură cu o parcelă de teren de  55.882 mp. Becali a mers în instanță și cere despăgubiri de 2.259.112,33 lei. Ambii afaceriști au depus actele în instanță luna trecută, la Tribunalul Ilfov.  Momentan, nu a fost stabilit niciun prim termen.

Sursa foto: Fanatik.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre