Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de dietă: Tortul japonez, desertul perfect când vrei să scapi de câteva kilograme

Rețetă de dietă: Tortul japonez, desertul perfect când vrei să scapi de câteva kilograme
Dacă v-ați săturat de clasicele dulciuri și vreți să faceți un preparat ușor și rapid, aveți la îndemână o rețetă simplă și foarte gustoasă: tortul japonez.

În plină vară, când costumele de baie sunt la înălțime, nu trebuie să puneți colăcei pe burtică, dar nici să renunțați la dulciuri. Tortul japonez este exact ce aveți nevoie.

Tortul japonez, desertul perfect când vrei să scapi de câteva kilograme

Dacă sunteți pe fugă și nu aveți timp de stat prea mult în bucătărie, dar aveți nevoie de un desert extraordinar cu care să-i încântați pe invitați, tortul japonez e alegerea perfectă. Are calorii foarte puține, așa că puteți mânca pe săturate și e și extraordinar de gustos. Tot ce vă trebuie pentru a pregăti o asemenea minunăție este o tigaie antiaderentă, 3 ouă și 20 grame de zahăr pudră. În mai puțin de un sfert de oră veți avea în față un preparat delicios.

Mod de preparare

Pentru început, separați gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile se vor bate la fel cum se procedează când vreți să faceți o omletă. La rândul lor, se vor bate și albușurile, adăugând zahărul pudră, până când preparatul se întărește. Ungeți tigaia cu puțin ulei și tapetați cu hârtie de copt. Turnați  gălbenușurile în tigaie.

Lăsați focul mic și lăsați tigaia pentru zece minute. Când gălbenușurile se desprind, se acoperă cu albușurile și se pune capacul. Luați apoi tigaia de pe foc, tăiați în jumătate și suprapuneți pe partea albușurilor. Specialiștii spun că tortul japonez trebuie să fie tăiat în trei felii, iar fiecare felie va fi pudrată cu zahăr pudră. Astfel, gustul va fi cu adevărat desăvârșit. La final, se va orna cu coajă de lămâie, migdale și orice fructe doriți, iar rezultatul este unul spectaculos.

De asemenea, se poate unge suprafața albușurilor cu gem de lămâie, mandarine, zmeură sau căpșuni. Aveți grijă să faceți acest lucru înainte să suprapuneți cele două părți. Sau, puteți să stropiți feliile de tort cu ciocolată topită. Dacă nu țineți cură de slăbire, puteți pune în compoziție și cremă de brânză și lapte condensat.

Sursă foto: stiridiaspora

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre